Yerli otomobil burada üretilecek: 5 yıldır hazırlanıyor

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretimi için Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan Haralar bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait araziye fabrika kurulacak.

GİRİŞ 27.12.2019 11:45 GÜNCELLEME 27.12.2019 17:23
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Bursa'da kurulacağı kesinleşmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde yerli otomobilin tanıtımında yaptığı açıklamayla fabrikanın Gemlik ilçesi Haralar bölgesinde bulunan, TSK'ya ait araziye kurulacağını açıkladı.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam tutarının ise 22 milyar olacağı belirtildi.

 

Bursa'nın Gemlik ilçesi Haralar bölgesi, limana, serbest bölgeye ve tedarik sanayiye yakın olmasıyla biliniyor. Tesisin kurulacağı alanın, TSK'ya ait 4 milyon metrekarelik arazi olması dolayısıyla tercih edildiği belirtildi. 22 milyar lira ile kurulacak olan yerli otomobil üretim tesisinde ise 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Yerli otomobil Gemlikte üretilecek

 

 

 

BURSA'DA YERLİ OTO SEVİNCİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür ederek, "Bu yatırımın Bursa’da olması yerli otomotivin başarısını garanti etmiştir. taçlandırmıştır. Elektrikli yerli otomobili yapacak tecrübe ve altyapı fazlasıyla burada var. Bu yatırımın Bursa’da çok başarılı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, "Yerli otomobil gurur yolculuğuna Bursa’mızdan çıkacak. Bursa’mıza hayırlı olsun. Bu önemli yatırım için şehrimizi seçen Sayın Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz" diye konuştu.

Yerli otomobil Gemlikte üretilecekBursa Valisi Yakup Canbolat ise, "Bursamıza hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunarız" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de, "Cuma sabahına hayırlı haberle uyandık. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bursa Büyürse, Türkiye Büyür" diyerek duygularını paylaştı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Saim Kılavuz ise, "Yerli otomobilin Bursa’da üretilmesi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kentteki potansiyeli gören ve tesisin Bursa’mıza yapılmasına onay veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu güven ve destek ile ülkemiz için en iyisini yapacağız" şeklinde konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da Türkiye’nin otomobilinin Yenişehir’de yapılmasını isteyerek şu görüşleri paylaştı:

"Türkiyenin otomobili, otomotivin başkenti Bursa Yenişehir’de üretilmesi için heyecanımız ve beklentimiz en üst düzeydedir. Belediyemize düşen tüm sorumluluklarımızla araziden alt yapıya, üst yapıdan tüm bağlantı yollarına seferber olmaya hazırız. Yenişehir Ticaret Sanayi Odası Başkanı ve Yönetimiyle, Tüm Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Yönetimiyle ve tüm hemşerilerimizin destekleriyle tek vücut olduk. Biz hazırız Türkiye’nin Otomobili Yenişehir’de yapılsın. Otomotiv Test Merkezi Yenişehir’de, Yüksek Hızlı Tren Yenişehir’de, Uluslararası Havalimanı ve kargo taşımacılığı Yenişehir’de, Gemlik Serbest Bölge Bağlıntı Yolu Yenişehir’de, Bursa Ankara Anadolu Otoban Projesi Bağlantı Yolu Yenişehir’de, İleri Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi Yenişehir’de" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 24
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Masallah basarimiza, Türkiye'mize hayırlı olsun.
    Cevapla
  • ALEMDAR ! 4 yıl önce Şikayet Et
    TOGG'un yürütmesiyle ortaya çıkan TÜRKİYE'NİN YERLİ OTOMOBİLİ HAMLESİ VATANA VE MİLLETE HAYIRLI UĞURLU OLSUN. ALLAH BAŞTA CUMHURBAŞKANI R.T. ERDOĞAN'DAN VE BU HAYIRLI İŞLERDE KATKISI OLAN HERKESTEN RAZI OLSUN. VESSELAM..
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    harika biyer seçilmiş,tabi bu bir başlangıç,,,Bu sanayi devleşecek ,,,benim gözüm uçan arabada,,,
    Cevapla
  • Abuzer 4 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu da bir il seçseydiniz Isparta mesela... Zaten oralar doldu
    Cevapla
  • Yiğidin Harman Yeri 4 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen fabrikaları verimsiz yerlere kurun hem göç önlenir hemde verimli topraklar tarımda kalır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle