Canlı yayında açıkladı: Her yıl 8-10 bin yerli oto alacağız

Türkiye'nin 60 yıllık büyük hayali yerli otomobilin yankıları ülkemizde ve dünya devam ediyor. Peş peşe sipariş haberleri gelirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, da yerli otomobille ilgili ilk kez konuştu. Bakan Soylu, büyük bir hayalin gerçekleştiğini belirtirken, bakanlık olarak her yıl 8-10 bin civarında yerli otomobil alacaklarını duyurdu.

GİRİŞ 30.12.2019 03:18 GÜNCELLEME 30.12.2019 03:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG), 2022 yılında üretimine başlayacağı yerli otomobil, Gebze'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle tanıtılmıştı. Tanıtımda biri SUV biri sedan olmak üzere iki otomobil modeli yer aldı.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te katıldığı "Hafta Sonu Özel" programında konuştu.

'BÜYÜK BİR HAYAL GERÇEK OLDU'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tanıtımı yapılan yerli otomobil ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Çok uzun yıllardır Türkiye'nin ertelemek zorunda kaldığı bir hayal gerçek oldu. Hem İçişleri Bakanlığı, hem polis hem de jandarma olarak bu konularda en çok alıcılardan birisiyiz. Nasıl bir polis ve jandarma olacağını merak eden arkadaşlarımız hemen tasarım yaptırmış. Büyük de beğeni aldı." dedi.

'ALMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ'

Bakan Soylu, "İçişleri Bakanlığı olarak kaç adet yerli otomobil alacaksınız?" sorusuna ise, "Almak için sabırsızlanıyoruz. Jandarma ve polis teşkilatı olarak 50 bin araç portföyümüz var. Bunda büyük ve zırhlı araçlar da var. Bizde ortalama 8-10 yılda bir döngü sağlanıyor. O döngü içerisinde alabileceğimiz, her yıl 5-6 bin ya da 8-10 bin civarında bir talebe karşılık geliyor. Tabi tüm branşlar içerisinde." cevabını verdi.

Bakan Soylu, HDP'li Temelli'nin yerli otomobil çıkışı böyle cevap verdi

YORUMLAR 12
  • fahri 4 yıl önce Şikayet Et
    hayırlısı inşaallah. dünyaya otomobil nasıl yapılır öğreteceğiz. elekttik altyapımızı biran önce iyilestirmeliyiz. bukadar araç aynı anda sarja bağlanır.
    Cevapla
  • Buldozer 4 yıl önce Şikayet Et
    tamam da herkes bol bol sipariş veriyor bu fabrikanın kapasitesi nedir? binlerce sipariş var ama daha bir yılda ne kadar üretim olacak kimsenin haberi yok
    Cevapla
  • Oku 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz okusan her yerde yıllık kapasitesinin 175 bin olarak planlandıni bilirdin.
    Cevapla
  • Efe 4 yıl önce Şikayet Et
    Fabrika yok ortada biraz gerçekçi olalım.Altay tankına hala motor bulamadılar. BMC yapacak sözde. Heyecanlı bir milletiz tamamda sanki fazla gaza geliyoruz..
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisin bizim yaptıklarımızı onlar hayal dahi edemez dediklerindenmisin.
    Cevapla
  • İstekli 4 yıl önce Şikayet Et
    İstemeden olmaz. Biz isteyelim. Gerisi gelir. Fakat öncelikle dört yanımıza örülen demir ağları kırmamız lazım. Devrim otomobiline benzin koymayıp engel olan SAMANCI zihniyet hala aktif.
    Cevapla
  • Birazİnanc 4 yıl önce Şikayet Et
    Siha ları defter kağıdından yapmadık herhalde
    Cevapla
  • Mecit 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım doğru karar olur dünyanın yakıt tasarrufu sağlar
    Cevapla
  • metin37 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır polisimize ve Jandarmamıza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle