Tesla iddialara yanıt verdi!

Tesla'nın ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) ile başı dertte. NHTSA, Tesla'ya ait 500 bin aracı inceleme altına almıştı. İşte bu iddialara Tesla'dan oldukça sert bir yanıt geldi.

GİRİŞ 21.01.2020 14:36 GÜNCELLEME 21.01.2020 16:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NHTSA'ya başvuru yapan kişinin kimliğini açık bir şekilde belirten firma, iddiaların tamamen borsada spekülasyon yaratma amacı güttüğünü söyledi.

 

Brian Sparks isimli kişinin açığa satış yaptığını ifade eden elektrikli otomobil üreticisi, başvurunun Sparks tarafından yapıldığını açıkladı.

Tesla Model X

Yani Sparks isimli şahıs aslında elinde olmayan hisse senetlerini satıp, vade sonunda satışını gerçekleştirdiği hisseleri satın almayı temel alan bir borsa simsarı.

 

Açıklamada bahsi geçen araçların tamamının tekrar kontrol edildiğini belirten firma, araçların herhangi bir sorun ya da kısa devre problemi göstermediğinin altını çizerek NHTSA'nın açıklamalarını reddetti.

Tesla Model s

"Kullanıcının aracının kendi niyetinin aksine hızlandığı iddiasını her koşul altında test ettik.

Her denemede araçların verilerini aldık ve sürekli olarak aynı sonuca ulaştık. Araç tasarlandığı gibi çalışıyor. Yani gaza bastığınızda, sadece şoförün kararı ile birlikte hızlanıyor ya da duruyor."

YORUMLAR 1
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    petrol baronlarının işidir, başka birşey olamaz
    Cevapla