Volkswagen'den yeni Türkiye kararı

Alman otomotiv devi Volkswagen, Türkiye’ye kurmayı planladığı fabrikayı bir süredir askıya almıştı. Şirketin Türkiye tesisi ile ilgili kararını geçtiğimiz yıl bitmeden neticelendirmesi bekleniyordu.

GİRİŞ 04.02.2020 16:34 GÜNCELLEME 04.02.2020 17:17
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

 Volkswagen’in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv’in CEO’su Ali Bilaloğlu, gündemden düşmeyen Volkswagen Türkiye fabrikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bilaloğlu:

''Almanlar Manisa kararını zaten verdi. Dolayısı ile Bulgaristan ve Romanya gibi başka bir ülke arayışı yok. Başta Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in açıklamaları olmak üzere, şirketten yapılan açıklamalar Türkiye kararının kesin olduğunu gösteriyor.'' dedi.

Doğuş Otomotiv CEO’su, markanın Türkiye kararından vazgeçse bile yeni bir fabrika açmayarak mevcut tesislerinde kapasite artımına gitme yolunu tercih edeceğini aktardı.

Volkswagen’in Manisa'da kurulması planlanan  fabrikası ile ilgili son kararını bu yılın ilk çeyreğinde vermesi bekleniyor. Eğer fabrika kurulursa, yıllık 300 bin araç üretim kapasitesi sunarken, yaklaşık dört bin kişilik istihdam sağlayacak.

 2020 yılı sonunda yapımına başlanması planlanan tesisin üretim faaliyetlerine 2022 yılında start vermesi bekleniyor.

 

Manisa'da kurulması planlanan fabrikanın yıllık 300 bin araç üretim kapasitesine sahip olması ve yaklaşık dört bin kişilik istihdam oluşturması öngörülüyor. 2020 yılı sonunda yapımına başlanması planlanan tesisin üretim faaliyetlerine 2022 yılında start vermesi bekleniyor.

 

 

KAYNAK: MOTOR 1
YORUMLAR 107
  • 61KENARABENİ 4 yıl önce Şikayet Et
    La arkadaş habularda negadar nazlandi yav.
    Cevapla
  • oğuz aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    peugeotun da o kadar suv üretiminden sonra güzel bir türkiye kararı almasını isteriz
    Cevapla
  • irfan 4 yıl önce Şikayet Et
    soğukpınarda yapılsın suyu soğuk insanı sıcak bir köy hadi inşallah
    Cevapla
  • Bekliyoruz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence otomobil Fabrikası Atatürk barajı gibi Adıyaman illine yapılsın Türkiye'nin en şirin ili ve bütün Ortadoğu ülkelerine yakın ve genç bir nüfusa sahip sanayisi gelişmekte olan dinamik bir iş hacmine sahip sosyal ekonomik yönden istikrarlı ve güvenilir bir yapıya sahip bir ilimiz Sayın Ekselansları Merkel hanım efendileri Adıyaman ilimizde ağırlamaktan Gurur duyarız.
    Cevapla
  • bayburtlu rezo 4 yıl önce Şikayet Et
    bence güzel ilçe bayburtumuza kurulmalı. havası topğrağoı misssssssss en çok müyendis yetiştiren il bayburt saten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle