Skoda'nın 2020 elektrikli ilk SUV'u Enyaq

Skoda, bu yılın sonuna kadar sunmayı planladığı yeni sıfır emisyonlu SUV modeli Enyaq ile elektrikli çağına bir adım daha atacak. Elektrikli şehir otomobili Citigo e ve Octavia ve Superb'nin plug-in hibrit versiyonlarıyla birlikte iV alt markasının bir üyesi olmaya hazırlanan Enyaq, Volkswagen Grubu'nun MEB platformunu temel alan ilk Skoda modeli olacak.

Skoda'nın 2020 elektrikli ilk SUV'u Enyaq
Skoda'nın 2020 elektrikli ilk SUV'u Enyaq
GİRİŞ 16.02.2020 17:22 GÜNCELLEME 16.02.2020 17:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

"Enyaq" kelimesi, İrlandaca "yaşam kaynağı" anlamına gelen "Enya" adından türetildi. Sondaki “Q” harfi ise Sokda markanın diğer SUV modelleri olan Kamiq, Karoq ve Kodiaq’la uyumlu olması için eklendi.

 

2020 Skoda Enyaq’ın detayları ile ilgili henüz bir bilgi yok. Ancak modelin tasarım olarak geçtiğimiz yıl tanıtılan Vision iV konseptinden izler taşıması bekleniyor. Volkswagen ID.4 ile aynı güç ünitesine sahip olması beklenen otomobilin, toplamda 302 beygir güç üreten iki elektrik motoru, üç farklı lityum iyon batarya seçeneği ve 500 km’ye kadar sürüş menzili sunması muhtemel.

 

Elektrikli araç teknolojilerinin de dahil olduğu yeni teknolojilere 2 milyar euro yatırım yapmaya hazırlanan Skoda, 2022 yılının sonuna kadar en az 10 tane elektrikli araç piyasaya sürecek. Çekyalı üretici, 2025 yılına gelindiğinde tamamen elektrikli ve plug-in hibrit modellerin toplam satışlarda yüzde 25 paya sahip olmasını hedefliyor.

YORUMLAR 3
  • mertcan uçar 4 yıl önce Şikayet Et
    bu modelleri görünce peugeotun il elektrikli suvunu daha çok merak ediyorum
    Cevapla
  • ibrahim yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    belki peugeot da bu sene ilk elektrikli suvunu üretir :D
    Cevapla
  • oso 4 yıl önce Şikayet Et
    Urusun aynisi
    Cevapla