İkinci el araç satışlarında yeni dönem!

İkinci el araç satışında yeni dönem başlıyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS), ikinci el araç alım satımına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerinden iki talepte bulundu.

İkinci el araç satışlarında yeni dönem!
İkinci el araç satışlarında yeni dönem!
GİRİŞ 18.02.2020 09:47 GÜNCELLEME 18.02.2020 09:48

Buna göre, ikinci el alım satımların en çok gerçekleştirildiği online kanallar üzerinden yapılan ilanlara TC kimlik numarası ve ekspertiz raporu zorunluluğu getirilmesi isteniyor.

Açıklanan verilere göre, bir sene içerisinde satılan 6,9 milyon ikinci el aracın yaklaşık 3,5 milyonu kayıt dışı olarak satılıyor. Bu da ikinci elde yapılan toplam satışların yüzde 46'sına tekabül ediyor. İkinci eldeki kayıt dışı satışların yüzde 90'ından fazlası ise her gün yüz binlerce kişinin giriş yaptığı online siteler üzerinden gerçekleştiriliyor.

 

Bakanlık yetkilileri ile koordineli bir çalışma yürüten İMAS yetkilileri; internet sitelerine verilen ilanlara TC kimlik numarası ve ekspertiz zorunluluğu getirilmesini talep ediyor.

Bakanlığın online kanallar üzerinden "Kim kaç ilan girmiş?, Ne satmış?, Kaç adet satmış?" gibi tüm bilgileri geriye dönük isteme hakkı olduğuna da dikkat çeken İMAS yetkilileri, ilgili bakanlıkların daha geniş kapsamlı bir çalışma içerisinde olduğunu çok yakında detaylarının netleştirileceğini belirtiyor.