Nissan ve Honda'dan koronavirüs ertelemesi
01 .
Japon otomobil üreticileri Nissan Motor ve Honda Motor, Çinli yetkililerin direktifleri doğrultusunda, Çin'de koronavirüs salgınının ortaya çıktığı yer yakınlarındaki fabrikalarının üretime yeniden başlamasını erteledi. Ancak erteleme kararı, küresel otomobil üretimini etkileyebilecek tedarik zincirinde daha fazla aksama riskini de gündeme getirdi.
02 .

Şirket 24 Şubat'ta bu fabrikalarda faaliyetlerine yeniden başlamayı planlıyordu.

03 .
Nissan ve Honda'dan koronavirüs ertelemesi

Honda Motor, salgının başladığı Wuhan'da bulunan fabrikalardaki faaliyetlerinin 11 Mart'a kadar askıda kalacağını açıkladı.

04 .

Nissan e-posta ile yaptığı açıklamada erteleme kararının, şirketlerin 10 Mart'a kadar faaliyetlerini durdurmalarını isteyen hükümet yetkililerinin talimatı sonucunda alındığını belirtti. Nissan tedarikçilerindeki üretim sorunlarının da otomobil üretimini etkilediğini açıkladı.

 

Nissan ve Honda'dan koronavirüs ertelemesi
05 .

Çin anakarasında 2,200'den fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüs, küresel otomotiv tedarik zincirine zarar verdi, Çin'deki fabrikalarda üretimi durdurdu ve otomobil üreticilerinin her otomobil için gereken yaklaşık 30 bin parçayı tedarik etmekte zorlanmasına neden oldu.