Renault, Nissan ve Seat'ta üretim durdu!

Koronavirüs salgını Acvrupa otomobil tesislerini birbiri ardına kapatıyor. İtalya'daki geçici kapatmaların bir sonrası İspanya’dan geldi.

Renault, Nissan ve Seat'ta üretim durdu!
Renault, Nissan ve Seat'ta üretim durdu!
GİRİŞ 15.03.2020 11:46 GÜNCELLEME 15.03.2020 16:39
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Volkswagen Grubu bünyesindeki Seat, Barselona yakınlarındamki Martorell fabrikasında üretime belirsiz bir süre için ara veriyor.

 

Otomobil üretimi için gerekli parçaların tedarikinde sorun yaşayan şirket, üretime ara vermek zorunda kaldı. Aynı tehlike Renault ve Nissan tesisleri için de söz konusu.

Seat tesislerinde salgınla bağlantılı üretim ve lojistik sorunları nedeniyle Pazartesi günü yaklaşık 7.000 kişinin belirsiz bir süre işi bırakacağı belli oldu. Reuters’a konuşan Seat sendika lideri Matias Carnero, üretimdeki molanın altı haftaya kadar uzayabileceğini söyledi.

 

Seat sözcüsü ise kapatma süresinin henüz netleşmediğini, ancak bunun İspanya’daki koronavirüs salgınının evrimiyle bağlantılı olacağını belirtti. İspanya’da halen 15 günlüğüne Olağanüstü hal ilan edilmiş durumda.

Pazartesi günü Seat yetkilileriyle sendikacılar, kapatma dönemindeki işçi hakları için masaya oturacak.

Ayrıca Nissan’ın Barselona fabrikası, koronavirüs salgını nedeniyle Cuma öğleden sonra çalışmayı durdurmuştu. Nissan’ın Barselona tesislerinde yaklaşık 3.000 kişi çalışıyor.

Renault’nun kuzey İspanya’daki tesisleri, bileşen eksikliği nedeniyle önümüzdeki hafta iki gün boyunca üretimi durduracak.

KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR 11
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Wolsvagen Türkiye'ye fabrika acmassa böyle üretimi durdurur.
    Cevapla
  • İlgili 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık için durumlarının düzelmesi tek temennimiz ayrıca avrupa bilrligi bizim için çok önemli yurttaşlarımızın bir çoğu orada ve birçok sektorlerimiz bu avupsya çalışmakta Allah hepimize yardımcı olsun
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Araba alamazmis vatandaş almasın cokmu önemli araba almak beter olsunlar hiç bir şey üretemez hale gelsinler Allah'ın hesabını hesaba katmadilar
    Cevapla
  • Akıncı Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Mardini sen ne içtin arkadaş Ne saçmalıyorsun yahuuu
    Cevapla
  • Fikir 4 yıl önce Şikayet Et
    Mardini kafanı topraktan çıkar Türkiyem o gözle ülkem yıllardır abluka altında ambargoya maruz kalıyor ve dimdik ayakta Allahın izni ile neymiş artık öğren Türkiye kendine de dünyanın tüm mazlumlarınada yeter (yetişir). Allah ta bize yeter o ne güzel vekildir.
    Cevapla
  • kurtoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne alakası var. Türkiye kendi kendine bırakılsa dünyaya bakar. Birçok seyi üretebiliyoruz. Ülkede muhalefet ve hain sorunları olmasa gerçekten dünyanın ilk beşi oluruz.
    Cevapla
  • Mardinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlar üretmezse sen ben aç kalırız tahıldan petrole arabadan iğneye donuna kadar dışardan alıyoruz neyin kafası böyle .. Ne zaman Hollanda gibi kendi kendine yeten ülke olduk o zaman hak veririm sana
    Cevapla
  • laciwert 4 yıl önce Şikayet Et
    2. el arac sıfırından daha pahalı bu gidişle eskiye dönüncez araba fiyatı ev fiyatları ile aynı oluyo
    Cevapla
  • Recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz misiniz Suriye'de gözleri açık dınarak ölen çocuklara bebeklere sırt dönenler. Irak ta, Myanmar'da katliamları görmezden gelen. Alemlerin yaratıcısı Allah (cc) isterse evinizden dışarı kafanızı çıkarttırmaz. Görğn belki ibret alırsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle