Ferrari koronavirüs için kolları sıvadı!

Koronavirüs salgınının dünyayı etkisi altına almasının ardından Tesla'dan sonra İtalyan otomobil üreticisi Ferrari de solunum cihazı üretmek için kollarını sıvadı.

Ferrari koronavirüs için kolları sıvadı!
Ferrari koronavirüs için kolları sıvadı!
GİRİŞ 23.03.2020 12:15 GÜNCELLEME 23.03.2020 12:15

Koronavirüs salgının daha da yayılmasını önlemek adına üretimlerine ara veren otomotiv firmaları, boş kalan tesislerinde solunum cihazı üretmek adına kolları sıvadı.

Salgından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya'da Fiat ve Ferrari'nin ülkenin medikal cihaz sektörü ile görüşmeler halinde olduğu belirtiliyor.u kapsamda İtalya solunum cihazı üreticilerinden Siare Engineering'in Fiat Chrysler, Ferrari ve İtalyan parça üreticisi Marelli iel solunum cihazları için gerekli bazı parçaları üretimi konusunda masaya oturduğu aktarıldı.

İtalya'daki gelişmelerin yanı sıra, İngiliz otomotiv endüstrisi de benzer adımlar atmaya başladı.  Ülkenin havacılık şirketi Meggitt önderliğinde bir araya gelen otomotivcilerin, kendi tesislerinde solunum cihazı üretime destek verecekleri bildirildi.

Bu kapsamda, Nissan ve McLaren'in kendi tesislerinde hızlı bir şekilde üretebilecekleri bir solunum cihazı prototipi üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Söz konusu prototipin 4 hafta içinde otomotiv fabrikalarındaki bantlarda inmeye başlayacağı da verilen bilgiler arasında.