ÖTV'deki artışa Hyundai'den tepki

Hyundai Genel Müdürü Ümit Karaarslan, bazı malların ÖTV tutarlarında yapılan artışın, sipariş zincirinin yoğun olduğu dönemde sektöre zarar vereceğini bildirdi.

ÖTV'deki artışa Hyundai'den tepki
ÖTV'deki artışa Hyundai'den tepki
GİRİŞ 22.09.2012 17:51 GÜNCELLEME 22.09.2012 17:51

Hyundai Genel Müdürü Ümit Karaarslan, bu sabah Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV zammına ilişkin yaptığı açıklamada, ''Vergi tahsilatında beklenen daralmalar nedeniyle, her zaman olduğu gibi öncelikle otomotiv, tekel ve akaryakıt sektörleri hatırlanmıştır'' ifadelerini kullandı.

Özellikle toplam pazarın yüzde 90'ını oluşturan 1600 cc altındaki binek araçlara uygulanan ÖTV oranının yüzde 37'den yüzde 40'a çıkarıldığını dile getiren Karaarslan, şunları kaydetti:

''Olayın iki önemli boyutu vardır. Sipariş zincirinin yoğun olduğu dönemde bu artış hepimiz için zarar olacaktır. Ayrıca hafif ticari araçlar için sağlanan gizli teşvik oranı nedeniyle binek araç aleyhine yüzde 22 olan fark yüzde 25'e çıkmış olup, bu adil olmayan uygulama daha da ağırlaştırılmıştır. Hyundai olarak müşteri memnuniyetine verdiğimiz önem doğrultusuna, Eylül ayı sonuna kadar mevcut fiyatlarımızla devam edeceğiz ve vergi artışı tarafımızdan karşılanacaktır.''

 

KAYNAK: AA