Özal ile ilgili az bilinen 2. suikast girişimi iddiası

Kamuoyunun pek bilmediği merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın uçağı ile ilgili suikast iddialarına dönemin en önemli bakanlarından Ekrem Pakdemirli'den önemli açıklamalar geldi.

GİRİŞ 17.04.2013 12:35 GÜNCELLEME 17.04.2013 13:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

PAKDEMİRLİ: 'ÖZAL'IN UÇAĞINA YÖNELİK SUİKAST GİRİŞİMİ YAPILDI.'KABLOLARI FARE KEMİRMİŞ DİYEREK' DİYEREK MİLLETİ KANDIRMAYA ÇALIŞTILAR

Kanal A'da Siyaset Masası programında Bedrettin Uğur'a konuşan Pakdemirli, uçağın alımını kendisinin yaptığını suikast girişimi iddiasının ise doğru olduğunu söyledi. Pilot da olan Pakdemirli, ''kabloları fare kemirmiş' diyerek milleti kandırmaya kalktılar'' dedi.

Pakdemirli, uzun tartışmalardan sonra alınan uçakta yaşanan suikast girişimini şöyle anlattı: "Uzun tartışmalardan sonra alındı uçak. Uçağın özelliklerini biliyorum. Uçakta Özal'ın oğlu Ahmet Özal da var. Giderken elektrik sistemi göçüyor. Uçak bir anda karanlıkta kalıyor. Yaşanması muhtemel bir durum değil. Uçağın yedek sistemleri var. Ana jenaretör devreden çıksa bile yedek bataryaları vardır. Bütün ihtimalleri araştırdık. Uçağın kablolarını fareler kemirmiş dediler. Bir defa o uçağın kabloları açıkta değil. Çelik bir zırhın içinde eğilip bükülebilen bir spiraldir. Spiralin içinden geçen bir sistemdir. Kenardan bir kablo döşedik onu da fareler kemirdi. Ondan sistem göçtü demek sadece ahmakları ikna etmek için öne sürülen bir bahanedir. Fakat Turgut Bey her iki olayda da meselenin üzerine gidilmesini istemedi. Türkiye'de gündem sapar büyük karışıklıklar çıkar diye işin üzerine gitmeyin" dedi. Hem Kartal Demirağ meselesinde hem uçak meselesinde de bu uyarıyı yaptı"

İşte Pakdemirli'nin o olayla ilgili çarpıcı açıklamaları:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Oğuzhan karaci 11 yıl önce Şikayet Et
    iNAT YOK. Nedir ki bu iyi insanların öldürülmesi bu dünyada hep kötülermi kazanır ne zaman adelet denen şeyi tadacağız biz ülkemi bu hale getirenlerin canları yanıyodur umarım Halen o chp denen zihniyet ayakta bu suikastı yapan Cehape zihniyetidir bu ülkeyi yükselteni öldür gitsin bunun aynısınıda başbakana yapmaya çalışıyolar ama artık o bu olan olaylardan ders almış darbeci olsun ergenekoncular olsun hepsi içerde Allahın izniyle bütün hepsini içeri gömecek Allahın izniyle bu ülke dünya ülkesi olacak İNŞALLAH bazı arkadaşlarımız o at gözlüklerini çıkarırlar ve gerçekleri görürler
    Cevapla
  • hakan haklı 11 yıl önce Şikayet Et
    İNADINA AKP. vallahide billahide ülkücüler pkk dan daha tehlikeli ve zararlı.
    Cevapla
  • hakan haklı 11 yıl önce Şikayet Et
    İNADINA AKP. meclis kürsüsünde ülkücü kartal tarafından suiksate uğramasının araştırlması halinde bütün suçlar kendi kendine ortaya çıkacaktır.ezelden beridir ülkücüler bu ülkede kaos karmaşa yaratıyor pkk dan bir farkı yok dediğimizde kızıyorlar bize.özala suikast girişiminde bulunanlar ülkücüydü daha geçen gün yakalanan ülkücü itiraf etti çok kişiyi öldürdüm diye gaffar okanıda öldürenler ülkücüydü bide gelmiş bana ülkücüler müslümandı insandı vatanseverdi ayakları yapıyorlar para ver her türlü pis işi yaparlar onların taptığı tek şey paradır.
    Cevapla
  • Fevzi Demirci 11 yıl önce Şikayet Et
    maalesef sistem hâlâ ayakta. özala suikast yapan adamın yakasına yapışıp, neden yaptın desen alacağın cevabı söylüyorum. `oh ettim` vatan için yaptım. bakın adam türkiye cumhuriyetinin cumhur başkanına suikast yapıyor, başbakanını asıyor ve bunu vatan için yapmış. aga kim bunlar? aynı yapı vatan için sultanları öldürüyordu. bunlara bir çözüm bulmak lazım. yoksa ak parti gider pak parti gelir gene 3 kıtaya yayılmış koca imparatorluğu kuşa çevirip hâlâ sizi biz kurtardık diyen öz be öz türk düşmanlarıyla uğraşmak zorunda kalırız. ben bunu bilir bunu söylerim: bu mesele bitmeli arkadaş. bizim kuzu postuna girmiş kurdu bulup boğmamız şart.
    Cevapla
  • Kriminal 11 yıl önce Şikayet Et
    Kedi-Fare :) :) :) :) . Bir paşamızda Hatay semalarında görülen İsrail Jetleri içinde Kedidir Kedi demişti....Kedi-Fare oyunu bayağı revaçtaymış anlaşılan....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...