Destici: Bu yöntemle PKK bitmez

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecinde izlenen yolla PKK'nın bitmeyeceğini savundu.

Destici: Bu yöntemle PKK bitmez
Destici: Bu yöntemle PKK bitmez
GİRİŞ 21.04.2013 11:41 GÜNCELLEME 21.04.2013 11:41

BBP Malatya İl Başkanlığı tarafından Malatya Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen "Şahlanış Gecesi"ne katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm süreciyle ilgili partililere açıklamalarda bulundu. Destici, hükümetin izlediği politikayla PKK'nın biteceğine inanmadıklarını iddia ederek, "Biz terörün bitmesini istiyoruz. Elbette biz kanın durmasını istiyoruz. Biz terörle mücadeleye harcanan milyarlarca doların hem hesabının sorulmasını hem de artık harcanmamasını istiyoruz. Ama hükümetin şuanda izlediği bu yol, bu müzakere süreciyle asla PKK'nın biteceğini, yok olacağını ve kendini tasfiye edeceğini de düşünmüyoruz" görüşünü öne sürdü.

Çözüm süreci içerisinde hükümete "Muhataplık Heyeti" kurulması yönünde öneride bulunduklarını kaydeden Destici, "Biz ülkemizin, milletimizin kazanmasını isteriz. Bu ülke, bu millet kazansın, ben kaybedeyim, Büyük Birlik Partisi kaybetsin. Bizim anlayışımız budur. Ama bizim ve milletin inanması lazım. Sürecin içinde ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Sürecin sonunda ne olacağını bilmemiz lazım. İngiltere'nin, ABD'nin, İsrail'in, Barzani'nin içinde olduğu bir süreçten Türkiye'nin hayrına bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Kürtler bizim kardeşimiz. Bugüne kadar asla PKK ile eşleştirmedik, bugünden sonrada eşleştirmeyiz. Eşleştirmek, bu millete en büyük tuzaktır. İnsanı kardeş kavgasına götürür. Buna karşı dikkatli olacağız ve provokasyonlara gelmeyeceğiz. Ama siz PKK'yı muhatap aldığınız anda bölgedeki insanlara, "Sizin temsilciniz bunlar. Ben sizin adınıza bunlarla konuşuyorum" diyorsunuz. Biz hükümete bundan vazgeçmelerini ve bunun yanlış bir yol olduğunu söyleyerek, bir muhataplık heyeti kurmaları önerisinde bulunduk. PKK'yı dışlamaları gerektiğini vurguladık. Çünkü PKK'nın amacı meşrulaşmak. PKK'ya da onun siyasi sözcüleriyle bir protokol imzalandığı an PKK büyün dünya kamuoyu tarafından terör örgütü listesinden çıkarılacak, meşrulaşacak ve özgürlükçü bir gerilla hareketi olarak kabul edilecek. Sizin gittiğiniz yol budur" iddiasında bulundu.

BBP Malatya İl Başkanı Abdulvahap Atabay ise, Büyük Birlik Partisi'nin "Şahlanış Gecesi" ile birlikte daha iyi günlere ulaşması temennisinde bulundu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri