Demirtaş: İlk adımda tutuklu siyasetçiler bırakılmalı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecine ilişkin, "Atılması gereken ilk adım, tutuklu bütün siyasetçilerin serbest kalmasını sağlamak olmalı. Bu, hükümetin önünde artık bunu bekliyoruz" dedi.

Demirtaş: İlk adımda tutuklu siyasetçiler bırakılmalı
Demirtaş: İlk adımda tutuklu siyasetçiler bırakılmalı
GİRİŞ 11.05.2013 17:26 GÜNCELLEME 11.05.2013 17:26

Ömer Kabak Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan Demirtaş, Türkiye'de yaşayan herkesin hakkını, hukukunu ve özgürlüğünü savunacaklarını belirterek, bunların yeni anayasada yer alması için çaba göstereceklerini söyledi.

Bir bütün olarak bu süreci başından beri desteklediklerini ve sürecin bu şekilde devam etmesi durumunda bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Silahlar artık devre dışı kaldı ve PKK'lılar artık sınır dışına doğru yürümeye başladı. Sınır dışına çekilmeyle birlikte siyasetin önünün açılması gerekiyor. O halde cezaevindeki siyasetçiler dışarı çıksın. Siyasetçiler cezaevinde tutulacaksa, siyasetçi bu dönemde konuşmayacaksa elbette ki bizler de sizler de bu siyasetin barışçıl olmayacağını haykıracağız. Milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, il başkanları tutuklu. Hepsi cezaevinde. Peki siyasetçilerini tutukladığın bir kent nasıl siyaset yapacak. O halde atılması gereken ilk adım tutuklu bütün siyasetçilerin serbest kalmasını sağlamak olmalı. Bu, hükümetin önünde artık bunu bekliyoruz."

Terör örgütü üyelerinin sınır dışına çekildiği bir dönemde bölgeye asker, polis, tank ve top takviyesi yapmanın bir anlam ifade etmediğini, askerin de dağları boşaltması gerektiğini öne süren Demirtaş, OHAL görüntüsü veren uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.

"İş adamlarımız gelsin, yatırım yapsın"

Demirtaş, çatışmalı ortamdan en büyük zararı bölge esnafının gördüğüne işaret ederek, "Bundan sonra esnafımız, işverenimiz, çiftçimiz ve köylümüz daha fazla büyümek için kendi topraklarına daha fazla yatırım yapmalıdır. İş adamları yurt dışında yatırım yapacağına artık sermayesini getirip kendi topraklarında, şehirlerinde yapmalıdır'' ifadelerini kullandı.

Kendilerinin de yatırım için gelecek iş adamlarına destek sunacağını anlatan Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradaki yatım şartları Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Belediyemizle, il genel meclisimizle, doğaya ve emeğe saygılı olan bütün yatırımları destekleyeceğiz. İş adamlarımız gelsin, yatırım yapsınlar. Bölgenin kalkınması için işsizliğin, aşsızlığın, sefaletin son bulması için bu kudrete sahibiz. Biz kendimiz yapabiliriz, başarabiliriz. Doğamızı ve çevremizi tahrip eden yatırımları biz desteklemeyeceğiz, buna izin vermeyeceğiz. Çünkü buradaki suları, havayı kirleten, doğayı tahrip eden, ormanları katleden yatırım, yatırım değildir. Bizim doğamız çocuklarımıza bırakacağımız emanettir. Bizim ormanlarımızı, doğamızı çıkarları için asla tahrip edemez. Buna her kesimin de dikkat etmesi lazım. İşverenlerimizin de yatırımcılarımızın da buna dikkat etmesi lazım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'