CHP'li üyeler birbirine girdi

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, CHP'li üyelerin arasındaki gerilime sahne oldu.

CHP'li üyeler birbirine girdi
CHP'li üyeler birbirine girdi
GİRİŞ 04.10.2013 20:41 GÜNCELLEME 05.10.2013 00:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk'ın başkanlık yaptığı toplantıda Hakimler Kurulu maddesinin görüşmelerinde CHP'li üyeler görüş ayrılığına düştü.

"BU CHP'NİN GÖRÜŞÜ OLAMAZ"

MHP, BDP ve CHP'li Atilla Kart ve Rıza Türmen, Hakimler Kurulu'nda Adalet Bakanı'nın oy hakkı olmadan toplantılara başkanlık etmesinde anlaştılar. Ak Parti ise bakanın oy hakkında ısrar etti. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ise iki CHP'li üyenin tersine Adalet Bakanı'nın kurula hiç katılmaması gerektiğini savundu. CHP'li Türmen uzlaşma sağlanabileceğini söyleyince Batum tepki gösterdi. Sesini yükselten Batum, "Ben bu maddeye karşıyım. Bu CHP'nin görüşü olamaz. CHP adına buna onay verebileceğimizi söylüyorsanız Genel Başkan'ın bu konuda yazılı görüşünü isterim" dedi.

DİĞER MİLLETVEKİLLERİ ARAYA GİRDİ

Türmen maddeyle ilgili anlatımlarını sürdürmeye çalışınca Batum da ses tonunu yükselterek itirazlarını yineledi. Batum'un ayağa kalkarak tepkisini sürdürmesi üzerine diğer partilerin milletvekilleri araya girdi. BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, "Daha fazla gerginlik yaratıp birbirinizi kırmayın" diyerek Batum'u sakinleştirmeye çalıştı. Gerginlik üzerine toplantı bitirilerek konunun görüşülmesi pazartesiye ertelendi.

KILIÇDAROĞLU'NA AKTARDILAR

Toplantının ardından Türmen ile diğer CHP'li üye Atilla Kart'ın gelişmeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aktardığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun, Uzlaşma Komisyonu'nun CHP'li üyeleriyle yeniden görüşerek yeni kararlar alabileceği belirtildi.

YORUMLAR 6
  • FUAT KOCA 10 yıl önce Şikayet Et
    ADAM TAM BİR PROVAKATÖR. prof değil provakatör. iktidar sizi adam saymış eşit komisyona m.vekili vermiş sen orada aklınca uyanıklık yapıyosun .şimdiye kadar gelen hükümetlerin hangisi fazla m.vekili olupta eşit komisyona adam vermiş. uyanık.
    Cevapla
  • metin bayar 10 yıl önce Şikayet Et
    partiyi rezil etmek ten başka işleri yokmu bunların...... madem fikir ayrılığınız var başbaşa görüşün karar alın toplantıya öyle gidin.oraya gidip rezillik çıkarıp partiyi ve kendinizi yapratacağınıza.yakında seçim var birileri 3-5 puan chp nin oylarını artırmak isterken bazı densizler yine çıkar lafın nereye gideceğini bilmeden basına beyanat verip chp den 6-7 puan gitmesine sebep olurlar.chp nedense hep seçtiği partililer yüzünden kavga yla anılan bir parti oldu.işlerini içerde halledip dışarıya sızdırmamayı bir türlü beceremiyorlar.bunlardan ne köy olur ne kasaba bunlara inat yine chp ye oy veriyoruz.
    Cevapla
  • Öz ÖZTÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    BU SÜHEYL'İN YAPTIĞI İLK DEĞİL, SON DA OLMAYACAKTIR. yeni anayasa yazımı ilerlememesi için çalışmak isteyenleri engelleyemedikleri yerde birbirleri ile kavga edip toplantı ortamını geriyor ve iş yavaşlatıyorlar. %10 seçim barajı 12 eylül döneminde konuldu kaldıralım derler ama 12 eylül dönemi anayasasını can siperane koruyorlar. bunlara değil ülke aile reisliği bile xxl gelir
    Cevapla
  • hayat 10 yıl önce Şikayet Et
    buyrun beyler şöyle!. siz birbirinizin etini yiyin bizde böyle uzaktan seyredip gülelim
    Cevapla
  • CEVAT ÖNER 10 yıl önce Şikayet Et
    süheyl . çok gergin ve antipatik. akpartililer yetmedi kendi arkadaşlarına sarmaya başladı. genel başkanı; veriver şuna yazılı kağıtta sussun bari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!