CHP Sarıgül'le birlikte üçe mi bölünecek?

Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'a adaylığını istemeyen CHP Eski PM Üyesi Savcı Sayan, CHP ve Kılıçdaroğlu'nun düştüğü içler acısı durumu anlattı.

CHP Sarıgül'le birlikte  üçe mi bölünecek?
CHP Sarıgül'le birlikte üçe mi bölünecek?
GİRİŞ 08.10.2013 06:16 GÜNCELLEME 08.10.2013 07:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP Eski PM Üyesi Savcı Sayan, 24 TV'de Melik Yiğitel'in konuğu oldu.

KILIÇDAROĞLU MU GÜRSEL TEKİN'İ ÖNE SÜRDÜ?

Partisindeki krizle ilgili soruları yanıtlayan Sayan, Kılıçdaroğlu'nun "zavallı" bir görüntü çizdiğini söyledi ve şunları kaydetti: Kılıçdaroğlu'nun Sarıgül karşısındaki tutumuna baktığımız zaman Kılıçdaroğlu kendisini o kadar köşeye sıkıştırılmış olarak gösteriyor ki sanki hiç bir çaresi kalmamış, sanki Sarıgül olmasa CHP başka bir aday çıkaramayacakmış gibi kaldı. Son olarak Gürsel Tekin kozunu oynadı ve onun Sarıgül'e karşı aday olmasını istedi.

İşte Savcı Sayan'ın olay yaratacak açıklamaları:

Gürsel Tekin mi? Mustafa Sarıgül mü? Kılıçdaroğlu bu krizi nasıl aşacak?

"Gürsel Tekin de olsa, Mustafa Sarıgül de olsa Kılıçdaroğlu bu krizi aşamayacak, altında kalacaktır. Çünkü partimizin başına monte edilen genel başkanımız siyaseten "zavallı" bir tablo çiziyor. Dolayısıyla "zavallı" bir genel başkanla baronlar, lobiler, Türkiye'yi ve CHP'yi ziyan etmek isteyen güçler ilk geldiği günden beri bunu hep yapıyorlar. Kılıçdaroğlu'nu köşeye sıkıştırıyorlar..

Kılıçdaroğlu'nun Sarıgül karşısındaki tutumuna baktığımız zaman Kılıçdaroğlu kendisini o kadar köşeye sıkıştırılmış olarak gösteriyor ki sanki hiç bir çaresi kalmamış, sanki Sarıgül olmasa CHP başka bir aday çıkaramayacakmış gibi kaldı. Son olarak Gürsel Tekin kozunu oynadı ve onun Sarıgül'e karşı aday olmasını istedi. "

'Sarıgül'e karşı Gürsel Tekin'i Kılıçdaroğlu mu istedi?

"Sarıgül ve arkasındaki güçler,lobiler -ki bunu Baykal komplosuna kadar götürebiliriz - bugüne dek CHP'de bir dizayn yapmak istediler. Kılıçdaroğlu baktı ki bunlardan kurtulamıyor son kozu olarak Gürsel Tekin'i öne sürdü... "

"CHP üçe bölünecek"

"CHP'yi öldürüyorlar ama partililer bunun farkında değil" diyen Sayan "Yakında CHP üçe bölünecek. Bunu bildiklerime istinaden söylüyorum. Partimin yararı için bunları paylaşmıyorum ama böyle giderse yerel seçimden önce parti bölünebilir" dedi.

VATANDAŞ APTAL MI?

Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına da karşı çıkan Savcı Sayan şöyle konuştu:

"Sarıgül hakkında CHP üç tane MYK üyesini görevlendirdi ve 100 sayfalık bir rapor hazırlandı. Siz bu ismi partiden ihraç etmişsiniz bu Yargıtay tarafından onaylanmış. Sonra çıkıp Sarıgül'e ‘gel aday ol' diyorsunuz. Bu raporu hazırlayanlar şimdi milletvekili. Sarıgül'ü aday gösterseniz sonra birisi çıksa sayın Baykal'a; ‘Sarıgül nasıl bir aday?' diye sorsa Baykal ne diyecek? ‘İyi aday!' dese millet; ‘bu 100 sayfalık rapor neyin nesiydi? İftira mı attınız?' demeyecek mi? ‘Kötü' dese, ‘siz niye hala bu partidesiniz? Kötü dediğiniz adaya millet niye oy versin?' diye sormaz mı? Vatandaşı biz aptal yerine mi koyuyoruz?"

YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    ne 3,ne 2, en yiyisi CHP nin kapanmasıdır !. şer yuvası ortadan kalkar ! bakalım DHKP-c ne yapacak o zaman ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?