Burkay: Çok sayıda adaya ihtiyacımız var

HAK-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, Türkiye'de yerel seçimlere katılacaklarını, kendilerine destek olmak isteyen yurt dışındaki arkadaş ve dostlarının seçimlerde aday olabileceğini belirterek, "Çok sayıda adaya ihtiyacımız var" dedi.

Burkay: Çok sayıda adaya ihtiyacımız var
Burkay: Çok sayıda adaya ihtiyacımız var
GİRİŞ 27.10.2013 10:47 GÜNCELLEME 27.10.2013 10:47

Burkay, PKK'nın tutumu nedeniyle toplanma olasılığını güç gördüğü Kürt Ulusal Kongresi'nin bu aşama beklenen sonucu veremeyeceğini savundu.

Kemal Burkay, bir süre önce gittiği İsveç'e 'DengeAzad' isimli internet sitesinin sorularını yanıtladı. Burkay, örgütlenmesini tamamlayarak seçime girmeye hak kazanan Hak-Par'ın  Kürt politikasına alternatif bir parti olduğunu, Kürt ağırlıklı veya Kürtler'den oluşan bazı parti ve guruplara listelerinde yer açabileceklerini, seçim ittifakı yapabileceklerini bildirirken şöyle dedi:

"5-10 GÜNLÜK GEZİ, TATİL İLE KAMPANYAMIZA DESTEK VEREBİLİRLER"

"Yurt dışındaki Hak-Par'lılar, arkadaş ve dostlarımız bize çeşitli biçimlerde destek olabilir. Örneğin seçimlerde aday olarak. Çok sayıda adaya ihtiyacımız var. Onların bunun için gerekli belgeleri hazırlayıp önümüzdeki bir-iki ay içinde bize iletmeleri yeterli. Kendilerinin bizzat ilgili seçim kurullarına başvurmaları gerekmiyor. Partimiz onları kendilerinin uygun buldukları veya ihtiyaç olan yerlerde aday gösterebilir. Yurt dışındaki dost ve arkadaşlarımız eğer zamanları elverirse, isterlerse seçim kampanyamıza da destek verebilir. Örneğin seçimler öncesi yurda yapacakları 5-10 günlük bir gezi hem tatil, hem seçim kampanyamıza destek amaçlı değerlendirilebilir."

Kısa süre önce Kuzey Irak'a giderek Bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani ile görüştüğünü anlatan Burkay, Kürt Ulusal Kongre'nin toplanmasına geçmişten bu yana önem verdiğini ifade etti. Kemal Burkay, şöyle dedi:

"Ulusal Kongre'nin hazırlık çalışmalarında iyi gitmeyen yanlar var. İlk toplantı ardından kongre hazırlık komitesi oluşturuldu. Biz ve Kuzey parçasındaki (Türkiye) altı parti; PSK, ÖSP, Kadek, PDK-T ve Huda-Par bu komitede temsil edilmiyor. PKK, ilk toplantıya çağırdığı kendi güdümündeki veya yandaşı bir dizi kuruluş ve STK ile hegemonya kurarak bunu engelledi. Bu nedenle hazırlık sürecinde neler yapıldığını izleyemiyor, bilmiyor, kendi katkılarımızı sunamıyoruz. PKK Kuzey'de kendisi için bir delege çoğunluğu sağlayarak hem de diğer parçalardaki kendisine yakın kesimlerin desteği ile Kongre'nin tamamını kendi bildiği doğrultuda yönlendirmeye çalışıyor. Bu tür yöntemlerle Ulusal Kongre'nin toplanması güçtür, toplansa bile kendisinden bekleneni yapamaz."

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı