CHP'de Sarıgül çatlağı

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "süreçten mutsuz olduklarını ve bu duruma dur diyeceğiz" dedi.

CHP'de Sarıgül çatlağı
CHP'de Sarıgül çatlağı
GİRİŞ 03.11.2013 14:42 GÜNCELLEME 04.11.2013 09:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

CHP'nin 60 kişiden oluşan Parti Meclisi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün hakkındaki disiplin kurulu kararının kaldırılması hakkında karar verecek.

Disiplin cezasının kaldırılması durumunda CHP'ye geçmesi ve İstanbul'dan Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesi konuşulan Mustafa Sarıgül hakkındaki süreç hakkında değerlendirme yapan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, süreçten mutsuz olduklarını ve birilerinin Parti Meclisi (PM) üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığını söyledi.Güler, PM kararı olmadan yapılan açıklamaların sürecin kendi içinde sıkıntıya düşmesine neden olduğunu söyledi ve "Her yetkili organ kendi yetkisinin boşluğa düşürülmesinden rahatsız olur. Bu yalnızca biz de değil heryerde böyledir" dedi. Birgül Ayman Güler, bazılarının CHP'yi dizayn etme çalışmalarına izin vermeyecek sağduyulu parti omurgası bulunduğuna vurgu yaparak, bu omurganın yanlışa bir yere kadar izin verebileceğini, ancak işin bam telinde 'dur bakalım' diyeceğini dile getirdi. "CHP'yi dizayn etmenin dayanılmaz bir hafifliği var yıllardır" diyen Güler, herkesin CHP'ye akıl verdiğini yön gösterdiğini söyledi.

CHP'ye şunu söyle, bunu yap, kürsüye çık ve şunu şunu söyle diyen gazete ve köşe yazarları bile görüldüğünü anlatan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanılmaz bir heveskarlık var. Bu bence rastlantı değil. Çünkü, Türkiye'nin yönü CHP'nin yönüyle belirleniyor. Türkiye üzerinde yürütülen mücadele CHP üzerinden mücadele olarak belirleniyor. Şu ana kadar öyle oldu. ben çok rahatsızım. CHP'nin kendi üyeleri, il ve ilçe başkanlıkları, PM, MKYK, Genel Başkanlık makamı var. Kararları verme yetkisi bu insanlarda. Omurganın sesini bastırıp hiç sorumluluk sahibi olmayan çeşitli isimlerin CHP'ye don biçmesi kimi yönlerde komik. Buna izin verilmeyecektir. Herkesin unuttuğu bir şey var. CHP'nin o kendi üzerinde yükseldiği omurga inanılmaz yüksek sağduyulu bir omurga. Belli bir noktaya kadar yanlışa izin verilebiliyor. Hadi olsun bakalım diyebiliyor ama tam işin bam teline geldiği zaman 'dur bakalım' denir. Ben örgütümün sağduyusuna çok güveniyorum."

SÜREÇLE İLGİLİ OLARAK MUTSUZUM

PM Üyesi Birgül Ayman Güler, PM toplantısında Sarıgül hakkındaki disiplin cezasının kaldırılmasına güçlü itirazların yükseleceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Süreçle ilgili mutsuzum. Bir kişi ve CHP. Koskoca CHP'nin bir kişiye adeta CHP dışında yapılan işler ve sözlerle mahkum edilmesini doğru bulmuyorum. 3 Kasım Pazar günü (bugün) PM olarak toplanacağız. Parti Meclisi sayın Sarıgül'ün disiplin cezasını kaldırma ya da kaldırmama yetkisini taşıyan organ. Fakat, 'Sayın Sarıgül gelecektir ve bizim adayımızdır' şeklinde bu hafta içerisinde açıklamalar oldu. Şimdi bu kararı verecek olan PM üzerinde çok ağır bir baskı oluştu. Keşke beklenseydi, çok bir şey değil, işte Pazar günü (bugün) parti meclisi var. PM'de konu görüşülseydi, kaldırılsaydı ve daha önce kendisi ziyaret edilip bu açıklamalar yapılsaydı meşruiyet bakımından doğru olurdu. Bu kendi başına bir sıkıntıya dönüştü şimdi. Her yetkili organ kendi yetkisinin boşluğa düşürülmesinden rahatsız olur. Bu yalnızca biz de değil her yerde böyledir."

Pazar günü bu yönde güçlü bir eleştiri yükseleceğini sandığını anlatan Güler, sözlerini şöyle tamamladı: "En azından kendi adıma düşüncemi söyleyeceğim. Yetkili organlarla tartışarak yürümek, kolektif karar vermek her zaman daha güvenlidir. Ortak akıl çok iyi bir şeydir. Hiçbirimiz Türkiye'nin bu zor zamanlarda yanlışların yükünü taşıyacak omuzlara sahip değiliz. Ama kurumlar, organlar hep beraber harekete geçtiğinde, karar verdiğinde bunun hesabını da hep beraber verir."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    mecbuuur. chp sarıgülü göstermek zorunda onlarda aslında isteyerek göstermiyorlar ama ellerinde başka adam yok düşmanımın düşmanı dostumdur !!!!!!
    Cevapla
  • yusuf erbay 10 yıl önce Şikayet Et
    ayman güler. syn milletvekili senin ve yanındakilerin gücü verilmiş kararı değiştirmeye yetmez dünyadaki oyun kurucuların Türkiye temsilcileri kağıtları yeniden karıp oyun kuruyorlar ama bu sefer millet eski millet değil oyunu sadece milletin uyanıklığı çözecek
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. reklamın iyisi kötüsü olmazmış delerya aslında bu tür haberler sarığul hakkında olumlu olumsuz her söz sarığul için artı olarak geçiyor .. danışıklı dövüşten başka bir şey deyil başlangıç olarak sarığul genel başkanlık için onay almış sadece kıymetli birisi ğibi göruntüsü vermeye calışılıyor .. secmeni bu denli çahil görmelerine şaşıyorum .
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 10 yıl önce Şikayet Et
    SARIGÜL GELİRSE TOPUMUZU DUMAN EDER DİYENLER RAHATSIZ. Sarıgülün İstanbul büyükşehir belediye başkanı olması zor görünüyor, seçilemezse partinin başına geçeceği ise yüksek bir ihtimal gibi, Sarıgül CHP nin başına geçerse darbeci, din düşmanı, statükocu, millet karşıtı kesim yok olacak..
    Cevapla
  • Eray Yüksel 25 10 yıl önce Şikayet Et
    PARTİ YÖNETEMEYENLER ÜLKEYİ NASIL YÖNETSİN?. Lider yetersiz olunca böyle çatlakların olması kaçınılmaz. Sarıgül'e yedirmezler. Onda akıl olsa Şişli'de kurmuş bir imparatorluk devam eder. Seviliyor da. Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?