Burkay: Bu durumdam memnunuz

Hak ve Özgürlük Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, yeni süreçle silahların sustuğunu ve bu durumdan memnun olduklarını belirterek, yeniden kan dökülmemesi için herkesin üstüne düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.

Burkay: Bu durumdam memnunuz
Burkay: Bu durumdam memnunuz
GİRİŞ 04.11.2013 14:10 GÜNCELLEME 04.11.2013 14:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Burkay, parti çalışmaları için geldiği Mersin'de İstiklal Caddesi'nde esnafı selamladı.

Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Burkay, parti çalışmaları kapsamında gittikleri her ilde vatandaşların kendilerini iyi karşıladığını, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirterek, bu durumun bile ülkede önemli bir değişimin işareti olduğunu söyledi.

Türkçe ve Kürtçe anonslar yapıp, mesaj verdiklerini anlatan Burkay, "Biz HAK-PAR olarak ülkenin en büyük sorunu olan ve yüzyıldan fazla devam eden Kürt sorununun eşitlik temelinde çözümünü istiyoruz. Bunun biçimi olarak da federasyonu görüyoruz" dedi.

Kürt sorunu çözülüp, barış ortamına ulaşılması halinde kaynakların savaşa değil, halkın diğer sorunlarının çözümüne kullanılabileceğini ifade eden Burkay, "Biz Alevi sorununun da adil bir şekilde çözümünü istiyoruz" diye konuştu.

Burkay, Türkiye'de Avrupa standartlarında bir demokrasi istediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Biz barışçı bir partiyiz. Sorunların diyalog yoluyla, barış yöntemleriyle çözümünü istiyoruz, şiddetin herhangi bir sorunu çözmediğini biliyoruz. Bunu bu ülkede herkes deneyimle yaşadı. Biliyorsunuz, son 30 yıllık çatışma çok bedellere, acılara mal oldu ama sorunu çözmedi. Ne baskılar ne de silahlı şiddet herhangi bir sorunu çözmedi. Sonunda devlet ve savaşan taraf şu noktaya geldi, 'Bu iş silahlarla, şiddetle çözülmez.' Dolayısıyla yeni bir süreç başladı, silahlar sustu. Biz bundan memnunuz ve bunun devam etmesini istiyoruz. Bir kez daha silahların konuşmasını ve kan dökülmesini istemiyoruz. Bu konuda herkes üstüne düşen görevi yapmalı. Gittiğimiz her yerde bu yönde mesajlar verdik. Kutuplaşmayla, kavgayla, şiddetle değil birbirimizi dinleyerek ve anlayarak ülkenin yararına olan adımları atabiliriz. Bu adımları atmalıyız."

Burkay, Kürt sorununun çözümü için bazı adımlar atıldığını belirterek, kendilerinin düşüncelerini özgürce ifade edebilmelerinin bile bunun bir göstergesi olduğunu ancak daha büyük adımlar atılması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ahmet adivar 10 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Akif kardeşime. kardeşim bu adamın neye hizmet ettiğini anlayamadım şuan için .... ama tanıdığımız Kemal BURKAY kesinlikle pkk değildir...Eğer söylediği gibi gerçekten pkk dışında bir oluşum olduğunu ve herhangi bir oluşuma (hizbullah )hizmet etmiyorsalar sonuna kadar destekleriz ve oyda veririz.. bekliyeceğiz ve izliyeceğiz her şey ortaya çıkacak...
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    gizli pkk lı BURKAY EFENDİ ..... kuzu postuna girmiş KURT...!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!