MHP'nin Ankara adayı söz verdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya "Hesap verebilirlik anlayışının bir gereği olarak belediye harcamaları ve mali konulara ilişkin tüm hususları internet ortamında halkımıza duyurmayı şimdiden taahhüt ediyoruz" dedi.

MHP'nin Ankara adayı söz verdi
MHP'nin Ankara adayı söz verdi
GİRİŞ 19.12.2013 16:52 GÜNCELLEME 19.12.2013 16:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, "Hesap verebilirlik anlayışının bir gereği olarak belediye harcamaları ve mali konulara ilişkin tüm hususları internet ortamında halkımıza duyurmayı şimdiden taahhüt ediyoruz" dedi.

MHP'nin Ankara büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları ile teşkilatları istişare toplantısı yaptı.

Karakaya, toplantının ardından yaptığı konuşmada, MHP'nin parti teşkilatları ve 26 belediye başkanı adayı ve teşkilatlarla bir araya gelerek, son hazırlıkları gözden geçirdiklerini ve bir bütün olarak Ankara'nın yönetimine talip olduklarını ilan etmek üzere toplandıklarını belirterek, "Allah'ın izni ile bütün ilçeleri ve Ankara Büyükşehir Belediye Bakanlığını kazanarak, Ankara'yı daha güzel, zengin ve yaşanır bir kent yapmaya talibiz. Sizlerin aracılığı ile bütün Ankaralıları bizimle aynı safta olmaya ve hep birlikte güzel yarınlara yürümeye davet ediyoruz. Ankara'yı birlikte yönetmeye hazırız ve bütün Ankaralılara sesleniyoruz: Kimseye mahkum değilsiniz çünkü Milliyetçi Hareker Partisi var" diye konuştu.

Ankara'nın yıllardır kötü yönetildiğini öne süren Karakaya, Ankara'nın plansız ve gelişigüzel bir biçimde büyümeye terk edildiğini savundu. Karakaya, şöyle devam etti:

"Biz, insanı merkeze alan, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Hesap verebilirlik anlayışının bir gereği olarak belediye harcamaları ve mali konulara ilişkin tüm hususları internet ortamında halkımıza duyurmayı da şimdiden taahhüt ediyoruz. Bu yönetim anlayışımızın temel ilkeleri ve hedefleri şunlardır: Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız. Ötekileştiren değil örtüştüren olacağız. Güçlüyü değil haklıyı koruyacağız. Şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim modeli uygulayacağız. İş ve yatırım ortamlarını iyileştireceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışını yaygınlaştıracağız. Ankara'yı yaşanmaktan mutlu olunan bir kent yapacağız. Dünya başkentleriyle yarışan Ankara hayalimizi gerçekleştireceğiz. Tarihini, doğal mimarisini ve ekosistemini koruyarak şehri geliştireceğiz."

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Karakaya, İstanbul merkezli operasyonun yerel seçim stratejilerinde bir değişikliğe neden olup olmadığının sorulması üzerine, "Gelişmelerin, bizim MHP olarak sunmaya çalıştığımız belediyecilik anlayışı üzerinde etkisi olması söz konusu değil. Ama bu tür olayların çok kısa süre içerisinde yapılacak mahalli idareler seçiminin genel havası üzerinde önemli etkisi olacağını düşünüyoruz. Taktik ve stratejiler anlamında değerlendirmelerimiz oluyor" yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • tayfun mert 10 yıl önce Şikayet Et
    SENİ KİM BİLİYOR. bak başkan adayım baronlar anlaştı, istanbulda silik bir aday ankarada silik bir aday mhp liler chp ye oy versin diye çabalıyorlar, sen projeden bahsediyorsun, aman akıllı ol paranı harcama cebinde dursun gardaşım ..
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Biliyoruz sizde laf çok !. bakalım seçimden sonra ne diyeceksiniz ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'