Burkay: Biz bunu destekliyoruz

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, "Şimdi silahlar susmuş durumda. Bu, güzel bir şey. Biz bunu destekliyoruz ve biz bir daha silahların konuşmasını istemiyoruz" dedi.

Burkay:  Biz bunu destekliyoruz
Burkay: Biz bunu destekliyoruz
GİRİŞ 15.03.2014 19:27 GÜNCELLEME 15.03.2014 19:27

Burkay, memleketi Tunceli'de partisince Sanat Sokağı'nda düzenlenen mitingde, partililere ve vatandaşlara hitap etti. Kendilerini halka anlatmak ve tanıtmak için yerel seçimlere gireceklerini belirten Burkay, parti olarak 55 kentte yarışa katılacaklarını söyledi.

Siyasi mücadelesinde hep mazlumların yanında olduğunu dile getiren Burkay, HAK-PAR'a ihtiyaç olduğu için siyasetin içinde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki siyaset, özellikle bizim ülkemizde iyi bir itibara sahip değil ama dediğim gibi benim mücadelem para ve post için değil. Olsaydı zaten başka türlü olurdu. Şunu diyebilirim ki HAK-PAR, bu ülkede henüz Parlamento'da değil, henüz büyük kentlerin belediyelerine sahip değil ama HAK-PAR, şu anda seçime giren partiler içerisinde en iyi programa sahip parti. HAK-PAR, ülkenin bütün önemli sorunları için bize göre en doğru tespitlere sahip ve doğru çözüm yolları gösteriyor."

Parti olarak siyaseti farklı bir anlayışla yaptıklarını ifade eden Burkay, kavgacı olmayan, görüşlerine ve düşüncelerine güvenen, şiddetin bir çözüm olmadığını benimseyen, barışçı yöntemlerle siyaset yapan bir parti olduklarını belirtti.

"Barışçı yöntemlerle sorunlarımızı çözebiliriz"

Türkiye'de sorunların uzlaşıyla çözülebilecek noktaya geldiğine dikkati çeken Burkay, şunları söyledi:

"Şimdi silahlar susmuş durumda. Bu, güzel bir şey. Biz bunu destekliyoruz ve biz bir daha silahların konuşmasını istemiyoruz. Bir tek insanımız bile ölmemeli. Son olarak, Berkin'in (Berkin Elvan) ölümünden sonra çıkan olaylarda Burak Can (Burak Can Karamanoğlu) adında bir genç öldü. Burada (Tunceli'de) eylemler sırasında, genç bir polis (Ahmet Küçüktağ) hayatını kaybetti. Bunların ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Bunlar için de üzülüyoruz ve şuna inanıyoruz; biz, barışçı yöntemlerle sorunlarımızı çözebiliriz. HAK-PAR olarak buna talibiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!