Bahçeli'den çatı formülüne yeni tanım

MHP, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında çatı formülünü ve İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın durumunu değerlendirdi.

Bahçeli'den çatı formülüne yeni tanım
Bahçeli'den çatı formülüne yeni tanım
GİRİŞ 13.05.2014 09:49 GÜNCELLEME 13.05.2014 12:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Umut Erdem'in haberi

Çatı formülünün kamuoyunda yanlış yorumlandığını dile getiren Genel Başkan Devlet Bahçeli, "CHP ile bir koalisyon gibi algılandı. Muhafazakar, demokrat, laik herkesin içinde olduğu bir formülden bahsediyoruz" dedi.

MHP'de dün basına kapalı olarak MYK toplantısı gerçekleşti. Burada Kurul üyelerine konuşan Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimi ile Alan'ın durumunu gündeme getirdi. Edinilen bilgilere göre cumhurbaşkanı aday isminin dile getirilmediği toplantıda, Bahçeli şunları aktardı:

"Çatı formülü yanlış yorumlandı. CHP ile bir koalisyon yapılacakmış gibi. Sosyolojik çıkarımlardır bu. Topyekün bütün sosyal birimleri içeri alan bir cumhurbaşkanlığı seçme gayretidir. AKP'ye oy vermiş vatandaşları da CHP'ye ve MHP'ye oy vermiş olanları da kapsıyor. Vatanını, milletini seven herkesten bahsediyoruz. Biz hazırlığımızı yapıp, adayımızı sunacağız. Herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bir ismi bulacağız. Bu çatı aday olacak ve herkes altında birleşecek.

İLİŞKİLERİMİZİ BOZMAK İSTİYORLAR

Sayın Alan, haksız, hukuksuz ve vicdanlara sığmayacak şekilde 18 yıla mahkûm edildi. Karartılmış, üretilmiş ve düzmece delillerle milli irade cezalandırılmıştır. Alan yıllardır çile çekmekte, zalimler tarafından özgürlüğünden alı konulmaktadır. TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek'in şeklen mağduriyetleri gidermek maksadıyla hazırladığı kanun teklifi özünde çelişkili olduğu kadar tehlikeli gelişmelere de prim verecektir. Engin Alan bizim kıymetimizdir; ama bazıları araya girip ilişkilerimizi bozmak niyetinde olabilir. Buna fırsat vermemek lazım. Sosyal medyada özellikle bazı internet siteleri, biraz ortalığı karıştırıyorlar. Buna itibar etmeyin uyanık olun. Onu nasıl sahiplendiğimiz bilinmektedir."

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 3
  • Abdurrahman Çete 9 yıl önce Şikayet Et
    SINIFTA KALDILAR. Felsefe olmadı,Matematik olmadı,Geometri olmadı,Paralel olmadı,Üçgen olmadı,2 üçgen olmadı,Çatı olmadı,Kimya olmadı,Tarih olmadı,Müzik olmadı.Spor olmadı,Din ve ahlâk bakımından Pensilvanyadan gelen sahte İncil-in emirleri olmadı. Hangi ders kaldıki ? Neticede sınıfta kaldılar.
    Cevapla
  • Ali Munzur 9 yıl önce Şikayet Et
    Çatı adayı Nurhan DAMCIOĞLU . Bence Sizin çatınıza en güzel aday hem de anlamlı olur..
    Cevapla
  • keskin söz 9 yıl önce Şikayet Et
    Milliyetciligi ve ulkuculugu bitirdin Bahceli! SUSSSSSSS. Az bir itibarin vardi onuda 30 mart öncesi bitirdin: Dis islerinin gizli görusmeleri dunyaya ifsa edilirken susan bir muhalefet partisi bsakanina asla itibar da etmem saygida duymam! Cati o gunlerde cöktu!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak