Akdoğan: Asıl AK Parti güçlü olmazsa korkun

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, seçim sonrasında AK Parti'nin güçlü olmaması halinde güven ve istikrarın tehdit altında olacağını söyledi.

Akdoğan: Asıl AK Parti güçlü olmazsa korkun
Akdoğan: Asıl AK Parti güçlü olmazsa korkun
GİRİŞ 22.04.2015 15:08 GÜNCELLEME 22.04.2015 15:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, muhalefet partilerinin, bir politika, vizyon, prensip ortaya koymaktan ziyade daha popülist vaatlerle, 'nasıl bir oy daha fazla alabiliriz' yaklaşımına girdiklerini belirterek, "Ama tabii bu doğru bir yöntem değil, seçmende karşılık bulacak bir yöntem değil" dedi.

Akdoğan, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Hayal değil serap görüyorlar"

Akdoğan, muhalefetin hayal değil serap gördüğünü ifade ederek, "Hayal gören kişi o hayali gerçeğe dönüştüren bir motivasyon üretebilir ama serap gördüğünü sanıyorsun bakıyorsun hiçbir şey yok. Ama her seçimde böyle. Bu onuncu seçim, her seçimde giriyorlar, kaybediyorlar yani bir serabın peşinde koşuyorlar ona ulaşamıyorlar. Bu kafayla da ona ulaşamazlar" dedi.

"Anadolu'da millet sandığı bekliyor"

Muhalefetin medya üzerinden bir algı oluşturmaya çalıştığını söyleyen Akdoğan, halkın başka bir gündemi olduğunu dile getirdi.

Akdoğan, muhalefet partilerinin millete sirayet edemediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yüzden Anadolu'da millet sandığı bekliyor, 'Gelsin ben bir oyla oyunu bozacağım', 'Ülkenin geleceğinde ben de varım' diyor. Böyle baktığımızda AK Parti olarak arazide sıkıntı görmüyoruz. Ama şu kaygı var, bunlar o kadar afaki şeyler konuşuyorlar ki bunların konuşuluyor olması, yani bir şekilde ya olursa anlayışı, büyük bir uçurum demek, vatandaş bundan aslında kaygı duyuyor. Bunların hepsi bir popülizm yarışındalar. İşte CHP'nin 10 maddede söylediğini HDP bir ki maddede onu geçti. Bunun bir karşılığı, tutan tarafı yok. Sanki Amerika'dan demişler ki 'Al Amerika bütçesini git, Türkiye'de kullan'. Çünkü Türkiye'nin bütçesi yetmez. 100 katı olması lazım. Böyle tutarsız bir durum var."

"AK Parti güçlü olmazsa, korksunlar"

Akdoğan, seçim sonrasında AK Parti'nin güçlü olmaması halinde güven ve istikrarın tehdit altında olacağını belirterek, şunları söyledi:

"Şimdi sen diyorsun ki 'Çok parçalı bir yapı olsun, AK Parti mümkün olduğu kadar zayıflatılsın.' O zaman güven ve istikrar nasıl olacak? Elinin bir tarafında, yedeğinde silah olan bir yapının Meclis'te daha fazla milletvekilinin olması risk taşımıyor mu? Bu da iyi düşünülmesi gereken bir şeydir. Dengedir bu. Biri aşağı doğru giderken diğeri yukarı gider. Silahı gömersin, demokrasi ve siyaset yukarı çıkar. Hem demokratik olarak ben çok güçleneyim hem de siyasi gücüm de artsın. Bu ikisinin bir arada gitmesi mümkün değil. O korkuya kapılan iş çevreleri bundan korkuya kapılsınlar."

Silahların bırakılmaması ve HDP'nin siyasi güce ulaşmış olması durumunda, herhangi bir siyasi tıkanıklıkta veya krizde tehditvari bir yaklaşım içine girmeyeceğinin garantisi olmadığını aktaran Akdoğan, AK Parti'nin çözüm sürecini başlatarak elini taşın altına koyduğunu ve verdiği mücadelenin HDP tarafından bile desteklenmediğini ifade etti.

Akdoğan,"Çözüm süreci başarıya ulaşsa da Kürtlerin CHP'si olmaya talip olan bu Marksist Leninist ideolojiye sahip, silahı bir türlü bırakmayan bu anlayışla mücadele etmeyi sürdüreceğiz, çünkü Kürtleri onların esareti altında bırakamayız" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • xbendenizx 9 yıl önce Şikayet Et
    1989 dan 2014 e kadar hep bu camiaya oy verdim. ama görüyorum ki artık şımardılar. bundan sonra oy moy yok. vatandaş olarak oyuma sahip çıkıp oyumu cebime alıp boş zarf atacağım. oyum kendime
    Cevapla
  • Uzun Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    O kendi hüsn-ü kuruntunuz. Biz de bunların meraklısı değiliz ama öbürlerinin paçalarından rezillik selleri geliyor....Muhalefet yapacağız diye memlekete her türlü zararı vermekten sakınmayanlar maazallah bir de iktidara gelirlerse vay halimize....
    Cevapla
  • osman çıtak 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle! Hepsini sandığa bekliyoruz. İktidarı devirmek için iç ve dış hasımlarımızla her türlü ittifaka girip ellerinden geleni artlarına bırakmayan muhalefet kamuflajlı vatan hainleri 7 Hazirandan sonra kaçacak delik arayacaklar çünkü asıl festival ondan sonra başlayacak. Gezi olaylarında ve sonrasında yaptıklarının hepsinin hesabını ya çatır çatır verecekler ya da buralardan defolup gidecekler. Oylarıyla oyunlarını bir kez daha bozmak için sırf Anadolu değil tüm Türkiye onları bekliyor!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor