Seçimlerden koalisyon çıkma ihtimali var mı?

Hem Erdoğan, hem Davutoğlu'na başdanışmanlık görevi yürüten Doç. Dr. Ertan Aydın'a göre, seçimlerden koalisyon çıkması ihtimali yok.

Seçimlerden koalisyon çıkma ihtimali var mı?
Seçimlerden koalisyon çıkma ihtimali var mı?
GİRİŞ 06.05.2015 09:01 GÜNCELLEME 06.05.2015 09:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doç. Dr. Ertan Aydın, ODTÜ'de üniversiteyi bitirmiş, Bilkent'te "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" alanında doktora yapmış, Harvard ve Dartmouth üniversitelerinde araştırmacı olarak çalışmış, politikada çok deneyimli bir isim.

Çankaya Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaparken, kamuoyu araştırmaları ve analizleriyle yıllarca siyasetin nabzını tutan Aydın, önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ardından Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlıkları döneminde "Başdanışmanlık" görevini üstlenerek, siyaset mutfağında önemli çalışmalar yaptı.

AK Parti'den Ankara 1. Bölge adayı gösterilen ve milletvekilliği için gün sayan Aydın, HDP'nin baraj altında kalmasıyla partisinin 350, hatta 370 vekil çıkarabileceği görüşünde:

ŞER CEPHESİNİN SON RAUNDU

Her seçim için klasik bir söylem vardır; "Bu seçimler çok önemli" diye. Ancak 7 Haziran, Türk siyasi hayatında gerçekten kırılma noktası niteliği taşıyor. Bir takım şer odakları, en başından beri AK Parti'yi bitirme çabaları sergiliyor. Darbe girişimleri, Gezi olayları, 17-25 Aralık süreçleri, AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırdıklarını kaybettirmeye dönük girişimlerdi. Bu cephenin, son raunt olarak bu seçimde yeni stratejiyle karşımıza çıktığını görüyoruz. Bu kez "baraj" kozunu kullanıp HDP'yi öne çıkardı. 

ÜFÜRÜKÇÜLÜK SİYASETİ

Bunların derdi ekonomiyi ayağa kaldırmak değil. Ülkenin geldiği "küresel güç ve büyük aktör olma" pozisyonunu yıkarak eski günlere döndürmek. Üfürükçülük siyaseti uyguluyorlar. Ancak milletimiz gereken yanıtı yine sandıkta verecek.

CHP liderinin Gandhi imajı tutmadı

Sayın Kılıçdaroğlu önce Gandhi olmaya çalıştı, o imaj tutmadı. Sonra Erdoğan ve Davutoğlu gibi davranmaya çalıştı, olmadı. Şimdi Cem Uzan gibi olmaya çalışıyor. Sonraki aşama herhalde Haydar Baş gibi olabilmek. Sayın Baş bile daha ciddi ekonomik projeksiyonlarda bulunuyor. CHP, ABD'den getirtilen reklamcı stratejileriyle halka yutturmaya çalışıyor. İşin içinde paralel oyun da var. Şer ittifakında, strateji ve fikir belirlemede onlar başrolde. Anayasa ve başkanlığın anahtarı, HDP'nin baraj altında kalması olarak görülebilir. Koalisyon ihtimali sıfır. Araştırmalarda AK Parti tek başına iktidar görünüyor.

Türkiye adeta Yunanistan'a döner

Vaatlerin hiçbir ciddi projeksiyonu olmadığını, Türkiye'ye katma değer sağlamayacağını muhalefet de biliyor. Sadece tüketmeye dönük, mevcut birikimi ve Hazine'yi boşaltmaya yönelik vaatler. Eğer, Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini uygulamaya kalkarsanız, Türkiye Yunanistan'a döner. MHP de, CHP ile vaat yarışında. Onların da katma değer yaratacak bir projeleri yok. HDP'nin zaten böyle bir derdi bulunmuyor. Onlar, Doğu'da Kürtçülüğü ajite etme, Batı'da Gezici kitle, marjinal sol gruplar ve mezhepçi siyasetle oy devşirme peşinde.

Diktatörlük kötü bir propaganda

Sayın Tayyip Erdoğan'la ilgili "diktatörlük" söylemi kötü bir propagandadan ibaret. Her ikisi de (Erdoğan ve Davutoğlu) toplumun içinde, toplumun en alt seviyesindeki insanların bile ulaşabildikleri insanlar. Nevi şahsına münhasırlar. En takdir ettiğim yönlerinden biri, 'Benim dediğim doğru' demeyip, tüm bilimsel araştırmalara bakmaları, gerektiğinde strateji değişikliğine gidebilmeleri ve istişareleri karar mekanizmalarına yansıtmaları.

KAYNAK: HAKKI KURBAN - AKŞAM
YORUMLAR 1
  • abdurrahman Serdar . 8 yıl önce Şikayet Et
    Her devirde masum, mazlum, düzgün, hakiki mümin insanlar eziliyor, azalıyor yok oluyor, çünkü rejimi, mevcut sistemi, işleyişini kavrıyan: İslamın sosyal hayattaki varlığını, yaşantısını anlıyan, bilen yaşatmıya çalışan insan, işbaşına gelmiyor, hep siyasi muhteristler işbaşı yapıyor. Hep haram semayeye kazandıranlar, hep hakiki Müslümanı mahrum etmiye devam eden ayakta tutuluyor. İslam : dudakta isim, duvarda resim'den ibaret. Mensubu, uygulayıcısı, yürütücüsü nezdinde bile. Küfür sisteminin (vahşi kapitalizmin) ekonomik ve sosyal taşlarından birini kımıldatıym diye çabalıyan yok. Bir kürek de benden olsun diyor, üstelik, bilmiyerek de olsa. Bu gecenin sabahından ne beklersin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı