Kılıçdaroğlu: Vallahi dedikodudan bıktım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis Başkanlığı için "Vallahi bıktım, dedikodudan bıktım" dedi.

GİRİŞ 07.07.2015 14:46 GÜNCELLEME 07.07.2015 16:53
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Gazetecilerin soruların yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Vallahi bıktım, dedikodudan bıktım. Meclis Başkanı seçilmiştir, mesele bitmiştir. Eski kavgaları bir kenara bırakılım. Eski hastalıklardan kurtulalım. Şu oldu bu oldu bırakalım. Tartışmayı vatandaşın kendisine bırakalım. Biz geleceğe bakalım. Geleceğimiz pırıl pırıl bir Türkiye olmalı" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI KİME GÖREV VERECEK BİLMİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir an önce görevlendirme yapması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı kime görev verecek bilmiyorum, bakalım onlar ne düşünüyorlar öğrenmiş olacağız. Gecikme doğal bir gecikme değil, sayın Cumhurbaşkanı'nın bir an önce görevlendirmeleri yapması gerekiyor. Parlamento tatilde olduğu için, milletvekillerimiz geldiler yeminlerini ettiler. Meclis Başkanı seçildi, Başkanlık Divanı'nın oluşması için CHP üstüne düşeni yaptı. Diğer üç partinin de yapması gerekiyor. Arkasından Cumhurbaşkanı'nın ivedilikle bu görevi vermesi gerekiyor" dedi.

KOALİSYON KURULAMAZSA SEÇİME GİDİLİR

Öncelikli olanın hükümet kurmak olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Eğer seçime gidilecekse, uzun uzun beklemenin de manası yoktur. Koalisyon kurulmazsa hızla seçime gidilir. Her sorun çözülür, neyle çözülür akılla mantıkla çözülür. Devlet ön yargıyla kinle yönetilmez. Devlet akılla mantıkla yönetilir. Biz aklın mantığın egemen olmasını istiyoruz. Samimiyiz, dürüstüz, sözümüzün arkasındayız durmaya da devam edeceğiz. Seçimse sandık gene konur, vatandaşın tercihi başımızın üstünedir. Ama aslolan bir an önce hükümeti kurmak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 40
  • sinan 8 yıl önce Şikayet Et
    Görevi Sana verecek Hali Yok ya
    Cevapla
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • osmanoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    sabah dediğini akşam yalanlarsan böyle usanırsın işte..!
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklama güzel Kılıçdaroğlu
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde senden ve partinden bıktık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor