İşte Oktay Vural'ın yeni adresi

MHP'deki Grup Başkan Vekilliği görevinden ayrılan Oktay Vural'ın Meral Akşener ile birlikte hareket edeceği öne sürüldü.

İşte Oktay Vural'ın yeni adresi
İşte Oktay Vural'ın yeni adresi
GİRİŞ 22.06.2016 13:56 GÜNCELLEME 22.06.2016 15:40
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Al Jazeera'nın haberine göre Milliyetçi Hareket Partisi’nde kurultay ve yönetim değişikliği tartışmaları sürerken partinin Meclis’te grup başkanvekilliği görevini yürüten Oktay Vural da muhalefete katıldı. Vural, grup başkanvekilliğinden istifa etti. Oktay Vural’ın Meral Akşener ile birlikte hareket etmesi bekleniyor.

Vural’ın muhaliflerle birlikte hareket edeceği bir süredir MHP kulislerinde konuşuluyordu. Ancak bundan bir süre önce Al Jazeera’nin muhalefete katılacağını iddialarını sorduğu Vural, “Bu konuları konuşmak istemediğini” söylemişti.

Vural’ın bir süredir muhalefete yakın durduğu ancak 19 Haziran Pazar günü yapılan kurultayı, delegenin burada göstereceği iradeyi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bu kurultayla ilgili yapacağı değerlendirmeyi beklediği öğrenildi. Salı günü grup toplantısından sonra Oktay Vural’ın Genel Başkan Devlet Bahçeli ile bir görüşme yaptığı ve kararını ilettiği öğrenildi.

BAHÇELİ SAHİP ÇIKMIŞTI

Oktay Vural’ın muhalefete yakın duruşu ile ilgili gelen bilgiler aylar öncesine dayanıyor. Muhalefet ile Genel Merkez arasındaki tartışmalarda üslubun sertleştiği bir dönemde Vural, sosyal medyada kullandığı ifadelerle soru işaretleri yaratmıştı.
 
“Ahlakçılık ve şahsiyetçilik ilkelerine aykırı üslupla kadrolarımız arasında fay hatları oluşturma ve derinleştirme tuzağına düşülmeden hareket edilmesi gerektiği açıktır. Bu tartışmaların derinleşmesini geleceğe taşıyamayız. İç tesanüdümüzün kırılgan hale gelmesi, milletimizin güvenini ve umudunu zedeler.”
 
Ancak son olarak konu, Vural’ın milletvekilleri tarafından Genel Başkan Bahçeli’ye destek için hazırlanan bildiriye imza atmadığı iddiasıyla alevlendi. 3 Mayıs tarihinde bu iddiaların sorulması üzerine Devlet Bahçeli ise gazetecileri ortalığı karıştırmakla suçlamıştı.
 
“Oktay bey çok değerli bir kardeşimizdir. Meclis’te beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkartıyorsunuz bunları? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz, CHP’yi karmakarışık ediyorsunuz. Şimdi de Pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz. Hiç mi düşünceniz olumlu olmayacak. Basın demek Türkiye’yi inkâr etmek mi demektir?”

Meral Akşener ise bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada “Oktay bey benim çok eski bir arkadaşım. Gerçekten kardeşim gibi gördüğüm bir arkadaşımdır. Özellikle rahmetli eşi Tuğba kız kardeşim gibiydi. Onun için ben Oktay beyi rahat bıraktım. Henüz bir görüşmem olmadı.” demişti.

VURAL NE ANLAMA GELİYOR? 

Parti grubunda bir süredir milletvekillerini dinleyen Oktay Vural’ın beraberinde başka isimlerle muhalefete katılmasının MHP grubunda nasıl bir etki yaratacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak Vural, basınla iletişimi genellikle yazılı açıklamalar üzerinden kuran Milliyetçi Hareket Partisi’nin en tanınmış siyasi figürlerinden biri.
 
Uzun süredir Partinin Grup Başkanvekilliğini yürüten Oktay Vural, ilk defa 1999 yılında milletvekili seçilmişti. Vural, MHP’nin koalisyon ile iktidara geldiği hükümette Ulaştırma Bakanlığı da yapmıştı.

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR 69
  • murak 7 yıl önce Şikayet Et
    oktayın mhp de varlığı beni partiye karşı soğutuyordu iyiki gitti hiç bir sevimliliği yoktu itici bi karaktere sahipti.bundan sonra adını sanını duymayız inşaallah.
    Cevapla
  • DADAŞOĞLU 7 yıl önce Şikayet Et
    Her konuşmasında MHP ye oy kaybettiren adam gitti artık rahatlıkla Bahçeliye oy verebilirim. Akşener' in ne olduğu belli Paralelcilerin elinde oyuncak olmuş görünüyor, nereye sürerlerse oraya gidiyor. Akıl kendi akılları olmadığından bu kadar kepazeliğini çıkardılar partinin, 40 milletvekili var 6 sı aday Adam %49 oy almış başbakanı değiştiriyor gık yok bizimkiler bi kaşık suda isyan çıkartıyorlar.BU BÖYLE GİTMEZ.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Gencler bundan sonra AKP diyorum kusura bakmayin...
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu meral ne zaman milliyetci oldu kacasi dev solcu tam parelel usagi
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu kötü insanın gittiği yer parelel örgüt ün yuvasıdır ama sevindim şimdi bahçeli ve ekibi temiz bir siyaset yapabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi