Çubukcu, öğrencilerle birlikte site açtı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığının desteği ile 5 yıl önce başlatılan ''Sınırsız Mavi'' projesinin sitesini öğrencilerle birlikte açtı.

Çubukcu, öğrencilerle birlikte site açtı
Çubukcu, öğrencilerle birlikte site açtı
GİRİŞ 13.05.2011 13:54 GÜNCELLEME 13.05.2011 13:54

Deniz Temiz Derneği ve Yapı Kredinin, Milli Eğitim Bakanlığının desteği ile 5 yıl önce başlattığı Sınırsız mavi projesinin ekinci etabı olan internet sitesi düzenlenen törenle hayata geçirildi. Mecidiyeköy İlköğretim okulunda düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Nimet Çubukçunun katılımı ile hayata geçirilen proje kapsamında, şimdiye kadar öğretmen anlatımı ile öğrencilere aktarılan Sınırsız Mavi Projesi'nin bundan sonra internet ortamında daha da yangın bir şekilde öğrencilere aktarılması hedefleniyor.

Törende bir konuşma yapan Bakan Çubukçu, "Denizlerdeki kirliliğin tek nedeni insan ve onun etkinlikleridir. Dolayısıyla yeni nesille doğa sevgisini kazandırmak hepimizin görevidir" dedi. Çubukçu konuşmasında, "Topraktan denizden ve tabiattan mahrum kalan çocuklarımız maalesef onu sevmeyi de öğrenemiyor. Son üç yılda İstanbul'da binlerce çocuğumuzu boğaz turuna çıkardık.

Bu çocuklarımıza deniz sevgisini kazandırmak için yapılan yüzlerce etkinlikten sadece biridir. Bugün de denizi ve doğayı kucaklayacak büyük bir adım atmanın heyecanı içindeyiz. Her sınıfa uygun eğitim ve eğitmen kitapçığının yer aldığı eğitim programları kitapları artık sanal ortama taşınıyor.

Değerli akademisyenlerin katkıları ile hazırlanan eğitim içerikleri artık hepimize bir tık kadar yakın. www.sinirsizmavi.com adlı web sayfası öncelikle ilköğretim ve lise çağındaki öğrencilere ve ülkemizde yaşayan her vatandaşa hizmet verecektir. Bu proje ile çocuklarımızda çevre bilincinin değişmesine katkımız olursa ne mutlu bize'' dedi.

Etkinlikte çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Çubukçu siteyi yine onlarla birlikte açtı. Bakan Çubukçu sitenin açılışının ardından öğrencilerin arasına oturarak sohbet etti.


 
 
 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor