DP Başkanı Zeybek: BDP kapatılmalı

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, PKK'nın bölücü terör örgütü olmadığını esas itibariyle artık suç örgütü haline geldiğini ve kaçakçılıkla rant sağladığını belirtti.

DP Başkanı Zeybek: BDP kapatılmalı
DP Başkanı Zeybek: BDP kapatılmalı
GİRİŞ 22.08.2011 17:33 GÜNCELLEME 22.08.2011 17:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

DP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Erzurum'a gelen Genel Başkan Namık Kemal Zeybek, Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zeybek, PKK'nın bölücü terör örgütü olmaktan çıkıp suç örgütüne dönüştüğünü ileri sürerek kaçakçılıktan çok büyük rant sağladığını belirtti. PKK'nın faaliyetlerinin sonlandırılabilmesi için ilk önce bataklığın kurutulması gerektiğini bunun da kaçakçılığı önlemekle mümkün olabileceğini ifade eden Zeybek, terörle mücadelede doğru teşhisin konulması gerektiğini söyledi.

Zeybek, "Terör olaylarını Güneydoğu ve Doğu Anadolu meselesi olarak değil bölücülüğü ayrı düşünmek lazım. Bunları arasındaki ilişkileri ve farklılıkları anlamadan doğru tanı koymak mümkün değil. Teşhis doğru olmayınca sonuç verici olmaz. PKK esas itibariyle artık suç örgütüdür, büyük bir olgudur bu. Temelinde kaçakçılık vardır. PKK'nın varlık sebebi, bu örgütü besleyen ana faaliyet alanı kaçakçılıktır. Silah kaçakçılığıdır, sigara ve her türlü beyaz zehir kaçakçılığı bu örgütün tekeline geçmiştir. Örgütün bu vazifesini bilmeden olan biteni anlamak doğru anlamak mümkün değil. " dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİYASİ KANADI BDP KAPATILMALIDIR"

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "Terör örgütünün siyasi kanadı olduğu apaçık belli olan siyasi parti BDP kapatılmalı ve sorumlular hakkında yasaların gerektirdiği ne ise onlar yapılmalıdır" dedi.

Yakın zamanda 40'a yakın şehit verildiğini akıl almaz günler yaşandığını ifade eden Zeybek, "Terör örgütünü övmek yasalarımıza göre suç olmaya devam ederken, fiilen suç olmaktan çıkarılmıştır. Ülke ve milletin bölünmez bütünlüğüne aykırı siyasi parti kurmak yasak iken, bırakınız ülke ve millet bütünlüğünü, bölücü terör örgütünün emrinde olduğunu gizlemeyenlerin, devletin en üst katlarında itibar gördükleri ve Meclis'te yer almaları için yalvar yakar durduğu bu ortamı oluşturanların tamamı suçludur. Terör örgütünün siyasi kanadı olduğu apaçık belli olan siyasi parti kapatılmalı ve sorumlular hakkında yasaların gerektirdiği ne ise onlar yapılmalıdır. BDP kapatılmalıdır. Kapatılsa da yeni parti kurarlar diyorlar. Aynı suçu onlarda işlerse kurulanı da kapatırsınız" diye konuştu.

"PKK, KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR"

'PKK'yı Ermeniler yönetiyor" diyen Zeybek, örgütün Kürtlerin temsilcisi olmadığını söyledi. Zeybek, "PKK'yı yönetenler arasında Kürt olmayan, Türk de olmayan bir takım insanlar var. Ermeniler var. Bildiğimiz Ermeniler PKK içinde militan. Aşiretler, uzun zaman PKK'ya taviz vermediler, hala da aşiretler, PKK'lı değil. PKK'cılığı yapanlar daha çok oradan buradan göç edip gelmiş olanlar. Yani aşiret yapısı içinde olmayanlar PKK'nın gücünü meydana getirir." dedi.

"SURİYE İÇİN TÜRKİYE KIŞKIRTILIYOR"

Namık Kemal Zeybek, Türkiye'nin, Suriye ile tarihi komşuluk ilişkileri bulunduğunu ve bu ülkenin içişlerine Türkiye'nin karışmaması gerektiğini ifade etti. Zeybek, Türkiye'nin Suriye konusunda batılı güçlerce kışkırtıldığını iddia ederek, "Suriye bizim komşumuzdur, kardeş halktır. Orada olanlar bizi üzer; ancak Suriye bizim içişlerimiz değildir. Suriye'nin içişlerine karışmak yanlıştır. Başkaları Türkiye bizim içişlerimiz derse biz onlara ne deriz? Türkiye de asla Suriye'ye silahlı müdahale gibi felakete girmemeli. Batılılar İslam dünyasında kardeş, mezhep kavgası başlasın diye Türkiye'yi Suriye'ye karşı kışkırtıyorlar. Bilhassa İngiliz gazetelerinde bunu görüyoruz. Bu tuzağa düşülmemeli. Böyle bir şey felaket olur. Suriye'de iktidarda olan silahlı partiyi PKK ile kıyaslamakla terör faaliyetlerini başımıza bela etmiş oluruz. İslam dünyasında Şii ve Sünni diye ikiye ayrılmış kan gölüne neden olursak bunun hesabını ve vebalini ahrette de veremeyiz." şeklinde konuştu.

Konuşmasında TRT Şeş'e eleştiriler yönelten Zeybek, "TRT Şeş bölücülüğe alet edilmektedir. Ben asla Kürtçe, Zazaca ya da başka dillerden şarkılara, türkülere devlet televizyonunda yer almasına karşı değilim. Tam tersine bunu öteden beri savunuyorum ama bu bölücü nitelikte değil birleştirici nitelikte olmalıdır diye düşünüyorum. " dedi.

Zeybek açıklamalarının ardından partililerle bir dizi toplantı programı gerçekleştirmek üzere Palandökende konaklamaya geçti. Zeybek, iftarda Erzurum Evlerinde partisince düzenlenecek olan programa katıldıktan sonra kentten ayrılacak.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • ALAATTİN YAMAN 12 yıl önce Şikayet Et
    akıl fışkırıyor. sözünü kimse dinlemez.bdp kapatılsın çaremi başka parti kurulur.bu da eski bir siyasetçi mantığa bak
    Cevapla
  • Mehmet Yenici 12 yıl önce Şikayet Et
    Doğru. Kapatılsın ki parti kapatmayı zorlaştıran yasaları oylamaya gelmeyenlere kapak olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek