Savcı Sayan CHP'deki skandalı anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2010 yılından beri işgal altında olduğunu savunan CHP Eski MYK Üyesi Savcı Sayan, taşıma delegelerle partide operasyon yapıldığı iddia etti.

GİRİŞ 02.12.2011 13:58 GÜNCELLEME 02.12.2011 13:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kanal A'da yayınlanan ve Bedrettin Uğur’un Mehmet Baransu ile birlikte sunduğu Siyaset Masası'na konuk olan Savcı Sayan, 2010 yılından bu yana CHP’nin işgal altında olduğunu savundu ve parti içindeki büyük skandalı ilk kez açıkladı. Ağrı il başkanını görevden aldıktan sonra CHP’nin tüzüğünde olmayan şeyler yapıldığını savunan Sayan, “20 kişilik bir delege listesi hazırladılar. Bu 20 kişi, 7 ilçenin delegesi oldu. Her ilçeye gider oy kullanırlar başkan seçerler” dedi.

Bunu genel merkeze rapor ettiğini ancak ilgilenen kimsenin olmadığını söylene Sayan, “Ben genel merkeze Bihlül Tamaylgil’e gönderdim Kemal Bey’e iletildi mi iletilmedi mi bilmiyorum” diye konuştu.
Savcı Sayan
“Herkes genel başkan olabilir ama lider olamaz”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun iyi niyetli birisi olduğunu ama çevresindekiler tarafından yanıltıldığını belirten Savcı Sayan şöyle devam etti: “Lider olmak ayrı bir şey. Herkes genel başkan olabilir ama lider olamaz.

Partimizin genetik yapısıyla oynandı parti rayından çıktı. Parti şeker hastası oldu, müdahale etmezsek şeker komasına girebilir.”

“Kılıçdaroğlu TESEV üyeliğinden istifa etmeli”

Kılıçdaroğlu’nun bu saten sonra hala TESEV üyeliğin devam etmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Savcı Sayan, “Sayın Kılıçdaroğlu SSK genel müdürü o dönemde. İlaç sektörünün alımında en yetkin bir kuruluşun başında. Diğer tarafta Türkiye'deki ilaç üretiminin başında olan Eczacıbaşı. Nasıl oluyor da işçinin hakkını korumak için yola çıktığınız partiniz bu sektörün başındaki adamla sıkı fıkı, senin ricanla üye oluyorum diyor” dedi.

“Bizim hayalimiz Silivri olmamalıydı”

“İçim yanıyor içim. Bizim hayalimiz Silivri olmamalıydı. Bizim hayalimiz TESEV olmamalıydı. Bizim hayalimiz George Soros olmamalıydı” diye konuşan Sayan şöyle devam etti: “Bu delege Atatürk'ün delegesidir. Bu delegeler, Baykal'a da ayar çeker, Kılıçdaroğlu'na da ayar çeker. Bu delege birikimlidir, güçlüdür. Bu delege kararını verecektir. Bunları bir araya getirecektir. Partimiz dizayn edilmeye çalışılıyor. Dış güçler tarafından işgal edilmeye çalışıyor.”
 
“Herkes yüzbaşı, er yok”

CHP yönetimine veryansın eden Savcı Sayan “Oyları Baykal'ın dönemine göre artırdık diyorlar. Niye biz Ak Parti'yi baz almıyoruz? Ak parti 51 biz 23. Niye biz bu aralığı görmüyoruz? Biz Baykal'ı 1 puan geçtik. Biz birbirimizi geçme derdindeyiz. Bizim partide herkes yüzbaşı er yok” diye konuştu.

Haber 7

YORUMLAR 4
  • virdis moment 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Sayan, sen samimi bir partilisn ve bir o kadar da duygusal,,. Ama ne yazık ki yaklaşık 80 yıldır partiniz önce ingiliz, farnsız ve son 50 yıldır da özellikle israil güdümüne girmiştir, Sizin gibi saf temiz inasanların o partiye sahip çıkması ve içinizdeki irlandalıları temizlenmesi gerekir,, Keşke tüm partilileriniz sizin gibi olsaydı,, ama denin ardından ağladığın baykala da dikkat et,, bunlardan solcu da olnaz, demokrat da,,,
    Cevapla
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    savcı sayanın. başka hesapları beni ilgilendirmiyor,ama o kadar muhalif olduğu, tv lere gelerek chp yönetimine karşı muhalifliğini ve bizimle konuşması,dertleşmesi,düşüncelerini paylaşması,bize hakaret etmeden meşru görerek konuşmasından dolayı sempati duydum.
    Cevapla
  • vatandaş 12 yıl önce Şikayet Et
    karışması için.... "durgun" olması gerekir.. Chp zaten karışık..
    Cevapla
  • Ömer DEMİRCİ 12 yıl önce Şikayet Et
    akıllanmış hacı ;). baykal tayfası bir bir kılıç'ı kesiyor. hadi rastgele...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!