SP'li Çalık'tan hükümet ve MHP'ye teşekkür

Saadet Partisi(SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, imam hatiplerin orta kısmının açılması yönündeki kararlılığından dolayı hükümete ve MHP’ye teşekkür etti.

SP'li Çalık'tan hükümet ve MHP'ye teşekkür
SP'li Çalık'tan hükümet ve MHP'ye teşekkür
GİRİŞ 30.03.2012 18:02 GÜNCELLEME 30.03.2012 18:02

Saadet Partisi(SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, ortaokul ve liselerde Kur’an eğitimi ile Hz. Muhammed'in(SAV) hayatının seçmeli ders olarak okutulması ve imam hatiplerin orta kısmının açılması yönündeki kararlılığından dolayı hükümete ve MHP’ye teşekkür etti.

4+4+4 düzenlemesi olarak adlandırılan yeni eğitim sistemine yönelik düzenlemenin maddeleri Meclis’te görüşülmeye devam ediyor. Görüşmelerde MHP’nin desteğiyle ortaokul ve liselerde Kur’an eğitimi, Hz. Muhammed'in(SAV) hayatının seçmeli ders olarak okutulabilmesi ve imam hatip liselerinin orta kısmının açılması şeklindeki maddenin geçmesi nedeniyle bir açıklama yapan Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, hükümet ve MHP’ye teşekkür etti.

Bu değişikliklerin Saadet Partisi’nin seçim boyunca dile getirdiği bir çalışma olduğunu ifade eden Çalık, "Ama bu çalışmada unutulan ve eksik bırakılan, Osmanlıca’nın seçmeli dersler sınıfına alınmaması ve hafızlık müessesesinin yani Kur’an kurslarının durumu olmuştur. Bu eksikliğin giderilmesi için çalışma yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu vesileyle Meclis dışındaki muhalefet partisi olarak bu önergeye ‘evet’ oyu veren MHP ve AK Parti'ye teşekkür ediyorum. BDP ve CHP'nin ‘Çarşı her şeye karşı’ mantığını terk etmesi gerektiğine inanıyorum." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar