"Dediğimi yapmazsa görevden alırım"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 4 milletvekilinin kendisini karşılamaya gelmemesiyle ilgili haberler konusunda İl Başkanı Devrim Kök'ü uyardı.

"Dediğimi yapmazsa görevden alırım"
"Dediğimi yapmazsa görevden alırım"
GİRİŞ 22.10.2012 12:54 GÜNCELLEME 22.10.2012 13:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CHP 'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdiği Antalya programının ardından 'Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu karşılamadıkları' gerekçesiyle, eski Genel Başkan Deniz Baykal 'la birlikte disipline sevk edilecekleri haberi çıkan milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut, Kılıçdaroğlu'nun makamına çıktı.

Partinin Sögütözü'ndeki genel merkezinde gerçekleşen buluşma, Perşembe günü gerçekleşti. CHP Antalya Milletvekilleri saat 11.30'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştü. CHP Antalya Milletvekilleri ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

CHP Genel Merkezi'nin 12'nci katında gerçekleşen buluşmada en sert ifadeler Antalya Milletvekili Osman Kaptan'dan geldi. Milletvekili Kaptan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na "Siz Atatürk'ün koltuğunda oturuyorsunuz. O koltuğunda oturduğunuz lider, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun ardından geçeceği yere boylu boyunca serili Yunan Bayrağı'nın yerden kaldırılmasını emretmiştir. Ama siz 18 yıl bu partinin genel başkanlığını yapmış sayın Deniz Baykal'ı yerlerde süründürüyorsunuz" dedi.

Milletvekili Yıldıray Sapan ise Deniz Baykal'ın anlamsız bir şekilde tartışmaya açıldığını söyledi. Sapan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na, "Türkiye'de sembol olmuş bir ismi bu şekilde tartışmaya açan bir çalışma anlayışı içindeki insanları da biz, ayrıca, içimize sindiremiyoruz" diye konuştu. Sapan ayrıca Kılıçdaroğlu'na, İl Başkanı Devrim Kök'ün Deniz Baykal fotoğrafını il binasındaki yerine asması konusundaki uyarısını hatırlattı, bu uyarının hala gereğinin yapılmadığını da söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise milletvekillerine disipline sevk edileceklerine ilişkin haberin asılsız olduğunu söyledi, haberle ilgili medyayı suçladı. CHP İl Başkanı Devrim Kök'ten haberi tekzip etmesini ve gerekiyorsa dava açmasını isteyeceğini dile getiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Antalya milletvekillerine çok açık ifadelerle "Dediklerimi yapmazsa ya da dava açar haksız olduğu kanıtlanırsa görevden alırım" dedi.

"YALAN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ"

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesini doğrularken, haklarında dosya hazırlandığı iddiasının gerçek olmadığını düşünmediklerini söyledi. "Böyle bir olay girişimde kalmış bir iş gibi görünüyor" diyen Sapan, İl Başkanı Devrim Kök'ün parti kamuoyunu değerlendirmeye çağıran açıklamasının bu niyetin delili olduğunu savundu.

CHP tüzüğüne göre il başkanlarının milletvekilleri ve belediye başkanları hakkında disiplin süreçlerini işletemeyeceğini aktaran Sapan, "Hele hele genel başkanları havalimanında karşılamamak diye bir suç hiç yoktur" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Antalya ziyaretlerinde Deniz Baykal'ın meclisçe verilen bir görevi yerine getirmek üzere Strazburg'da olduğunu, kendisi de dahil olmak üzere Osman Kaptan ve Arif Bulut'un mecliste görevli olduğunu kaydeden Sapan, şöyle konuştu:

"Bunların hepsi bir tarafa, CHP'nin kurucu genel başkanı ve partinin 18 yıl genel başkanlığını yapmış sayın Deniz Baykal'ı disipline vermek veya dosya hazırlamak kimsenin haddi değildir. Bugün parti içinde kim hangi makamda bulunuyorsa, kim hangi koltukta oturuyorsa o koltuğu 12 Eylül'ün ardından CHP'yi kuran Deniz Baykal'a borçludur."

İKİ GÜNDE İKİ AÇIKLAMA

CHP'de geçen hafta Çarşamba günü patlak veren 'disiplin' krizine Devrim Kök anında müdahale etti. İl Başkanı Kök, açıklamasının bir kopyasını aynı gün parti genel merkezine gönderdi. Açıklamayı o sırada il başkanlığında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından biri de izledi, "Sorun yok" raporu verdi.

Aynı gün yazılı açıklama yapan İl Başkanı Kök, "Haberler gerçek dışıdır" dedi ama açıklamaya eklediği "4 milletvekilimiz genel başkanımızı karşılamaya gelmemiştir. Bunun için bir rapor hazırlanmasına gerek yoktur. Parti kamuoyumuzun ve parti vicdanındaki rapor en önemli rapordur. Onların karşılamaya katılmamaları hoş olmamıştır" sözleri, krizin devam etmesine neden oldu.

"ESKİ GENEL BAŞKANIMIZ"

İl Başkanı Devrim Kök, CHP milletvekillerinin Kılıçdaroğlu'na çıktığı Perşembe günü bir açıklama daha yapmak zorunda kaldı. Yine yazılı açıklamayı tercih eden İl Başkanı Kök, bu açıklamasında "Eski genel başkanımız ve üç milletvekilimiz" ifadesini kullandı. Kök, haberlerin art niyetli ve tek amacının partiyi karıştırmaya yönelik olduğunu savunduğu açıklamasında "Partimize komplo kuranlar başarıya ulaşamayacaklardır" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • TurQuaZ 11 yıl önce Şikayet Et
    ne komplosu. bu partide taşların yerinden oynaması için komploya gerek yok. herkes başlı başına ayaklı felaket. her gittikleri yerde bir arıza çıkıyor. şahsen dışarıdan kimsenin chp ile uğraşacağını hatta uğraşmasına gerek olmadığını düşünüyorum. arıza fabrikasyon. garantiye gönderip yenisini istemek gerek.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    kemal sen zaten sabun üstünde duruyon !. gidici olduğunu hala anlamadınmı ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"