BDP'den o iddialara cevap geldi

BDP Mersin İl Başkanı Halis Ernarinci, ''Mersin'de, BDP'liler tarafından Van depremi sonrası depremzedeler için toplanan yardım malzemelerinin pazarda satıldığı'' iddiasıyla ilgili, ''Bu olay doğruysa biz de bunu tasvip etmiyoruz. Parti olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılır'' dedi.

BDP'den o iddialara cevap geldi
BDP'den o iddialara cevap geldi
GİRİŞ 10.01.2013 13:40 GÜNCELLEME 10.01.2013 13:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ernarinci, partinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, herkesin yaptığı hatanın bedelini ödeyeceğini söyledi.

İddialara ilişkin, bu tür olayları kabul edemeyeceklerini vurgulayan Ernarinci, şöyle devam etti:

''Ama şunu da unutmayalım, burada çok ciddi bir malzeme yok, dolayısıyla büyük çıkarlar da yok. Polis ifadesinde A.K. adlı şahıs, malzemelerin bir kısmını depo ve kira giderlerini karşılamak için pazarda sattığı söyleniyor. Bu olay doğruysa biz de bunu tasvip etmiyoruz. Parti olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılır.''

BDP İl Başkan Yardımcısı Emin Uslu ise, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere giyecek ve gıdaların halkın yardımlarıyla toplandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Akdeniz Belediyesi yardım malzemelerinin taşınması konusunda sorumluluk almış, yaklaşık 20 tır malzemeyi ihtiyaç sahiplerine göndermiştir. Türkiye genelinde yardımların yoğun yapılması nedeniyle çok fazla eşya birikti. Van kriz masası bize ikinci el malzemelerin gönderilmemesi konusunda uyarı yaptı. Yapılan uyarılar üzerine ikinci el eşyalar ayıklanmış düzenli bir şekilde istiflenmiş çuvala konulmuştur. Van'a gönderilmemiştir. Toplanan eşyalar 1 yıl boyunca uygun yerlerde muhafaza edilmiştir. Bu eşyalar hiçbir amaç için kullanılmamıştır.''

Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk de, deprem sonrasında, 20 tır dolusu yardımı Van'a kendisinin götürdüğünü belirterek, ''Bizim böyle bir durumu kabul etmemiz söz konusu olamaz. Bir eksiklik suistimal varsa gereken yapılır. İkinci eli vatandaşlara göndermedik. Çünkü yeni, temiz, sıfır çok fazla eşya vardı. Orada zaten ikinci ele ihtiyaç yoktu. Depoda kalmasının sebebi buydu'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    bunun ahret hesabıda var. hadi şimdi kulu kandırdınız,olayı kapattınız,hesap vermediniz... ama ya ahrette ALLAH a nasıl hesap vereceksiniz. tabii inancınız yok ve zerdüşt iseniz şimdilik böyle bir derdiniz olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı