AK Parti yeni Genel Başkan Yardımcısı görevi devraldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atanan Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na devretti.

AK Parti yeni Genel Başkan Yardımcısı görevi devraldı
AK Parti yeni Genel Başkan Yardımcısı görevi devraldı
GİRİŞ 25.01.2013 16:14 GÜNCELLEME 25.01.2013 16:37

Çelik, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, zevkle yürüttüğü Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevi sırasında çok şey öğrendiğini, AK Parti politikalarına katkı vermekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

''Yurt dışında AK Parti'nin prestijinin en iyi hissedildiği yer Dış İlişkiler Başkanlığı'dır'' değerlendirmesinde bulunan Çelik, ''Görevin bana tevdi edildiği 2010 yılından bu yana elimden geldiğince omuzlarımda bu yükü taşımaya çalıştım. Sayın Başbakanımız Dış İlişkiler Başkanlığımıza her zaman çok özel bir ehemmiyet ve çok özel destek verdi'' diye konuştu.

Görev süresi içinde 60'a yakın ülkeyi ziyaret ettiğini, yaklaşık 200 dış kabul yaptığını anlatan Çelik, ''Dış İlişkiler Başkanlığı olarak Türkiye'nin büyüyen dış politikası doğrultusunda dünyanın hemen her yerindeki partilere, siyasi eğitimler verdik. AK Parti'yi temsil etme noktasında dünyanın her yerine arkadaşlarımızı temsilci olarak gönderdik. Dolayısıyla Dış İlişkiler Başkanlığı, dünyanın birçok yerindeki partilerin yaptığından çok fazla faaliyeti ve görevi icra etmiştir'' diye konuştu.

-''İnşallah kendisi çok daha başarılı olacaktır''-

Görevini, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı da yapan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na devretmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ömer Çelik, ''Türkiye'nin dış politikası daha çok büyüyecek. AK Parti'nin vizyonu, Türkiye'nin dış politikasını daha geniş ufuklara taşıma noktasında yüksek bir iradeye sahiptir. Şimdi bu bayrağı benden çok daha ileriye taşıyacak bir arkadaşıma devrediyorum. Bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. İnşallah kendisi çok daha başarılı olacaktır'' dedi.

-Proaktif dış politika-

Mevlüt Çavuşoğlu ise Çelik'in AK Parti'nin kuruluş aşamasında, büyük emeği olduğunu belirterek, ''Partimizin ideoloji ve felsefesinin oluşmasında, sadece dış politika değil birçok alanda politikaların oluşmasında pek çok emeği olan bir arkadaşımızdır'' değerlendirmesinde bulundu.

Yeni görevinde Çelik'e başarılar dileyen Çavuşoğlu, ''Özellikle Antalya Milletvekili olarak çok büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Çünkü hem kültür hem de turizmin başkenti Antalyamızdır'' dedi.

Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinden ayrılan Ertuğrul Günay'a da hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

 AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı görevini yürütürken, Çelik'in tecrübelerinden istifade edeceğini belirten Mevlüt Çavuşoğlu, ''Bana bu görevi tevdi eden sayın Genel Başkanım, Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan'a, bana olan güveni ve böylesi önemli bir görevi tevdi ettiği için şahsım ve ailem adına şükranlarımı sunuyorum'' diye konuştu.

Son yıllarda dış dünyadan Türkiye'ye ilginin arttığına işaret eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

''Son yıllarda dünya genelinde ülkemizin itibarının ne kadar arttığını gördüm. Sadece dış politikada değil ekonomide ve diğer alanlarda bizzat müşahede ettim. Özellikle AKPM Başkanlığı'na seçilmem sırasında ve sonrasında güçlü Türkiye'nin çok büyük avantajını gördüm. Güçlü Türkiye'nin proaktif dış politikasının faydasını bizzat kendim de gördüm ve hissettim. Bundan böyle aynı anlayış içinde partimizin çok yönlü dış politikasının uygulanmasında arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen desteği vereceğiz.''

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı