SDP operasyonunda 1 tutuklama

İzmir'de Sosyalist Demokrasi Partisi İl Başkanlığı'nda yapılan arama sonrası gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklandı.

SDP operasyonunda 1 tutuklama
SDP operasyonunda 1 tutuklama
GİRİŞ 26.06.2015 19:38 GÜNCELLEME 26.06.2015 19:38

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, SDP İzmir İl Başkanlığı'na 23 Haziran'da düzenlediği operasyon sonrası gözaltına alınan biri kadın 4 kişi, İzmir Cumhuriyet Savcılığınca verilen bir günlük ek gözaltı süresi sonrası ele geçirilen silah ve molotofkokteyllerinin kriminal raporlarının tamamlanmasının ardından bu sabah yeniden adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta, terör örgütü MLKP'nin alt yapılanması "Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü üyesi oldukları ve örgüt adına faaliyette bulundukları, ruhsatsız silah, molotofkokteyli, kesici-delici alet, patlayıcı ve yanıcı madde bulundurdukları" iddiasıyla sorgulanan zanlılardan T.D. serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ç.D tutuklandı, G.A. ve S.H. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Alsancak 1438 Sokak'taki SDP İl Başkanlığında önceki gece mahkeme kararıyla arama gerçekleştirmiş, 3 tabanca, 8 molotofkokteyli, molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel doküman ele geçirmişti. Parti binasında bulunan yönetici konumundaki biri kadın 4 kişi gözaltına alınmıştı.

"Şüphelilerin kaos çıkarmak amacıyla toplumsal bir olayda silah kullanacakları ve örgüte eleman kazanma yönünde çalışma yürüttükleri" iddialarının da suçlamalar arasında yer aldığı ileri sürülmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto