'Sosyete Pazarı' çetesine operasyon

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Bürosu ekipleri, ihbar ve polis kayıtlarına giren bazı olaylardan dolayı harekete geçti.

'Sosyete Pazarı' çetesine operasyon
'Sosyete Pazarı' çetesine operasyon
GİRİŞ 21.04.2011 13:41 GÜNCELLEME 21.04.2011 13:41

Adana'nın yanısıra Gaziantep, Mersin ve Kahramanmaraş'ta kurulan 'Sosyete pazarları'nda tezgah açıp, pazar esnafından haraç aldıkları, çek senet tahsilatı yapıp, darp, adam yaralama ve yağma olayları gerçekleştirdikleri, ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen silahlı bir suç örgütü çökertildi.

Polis, 'şüpheli' olarak gözaltına aldığı Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı A.Ö. ile M.A.(35), V.A.(35), Z.B.'yi ifadelerinin ardından serbest bıraktı. Gözaltında tutulan Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akçay'ın da aralarında olduğu 21 kişi bugün sabah saatlerinde 'silahlı suç örgütü üyesi olmak, ihaleye fesat karıştırmak, adam öldürmeye azmettirmek, nitelikli yağma' suçlamasıyla adli mercilere sevkedildi.

Fiziki ve teknik takip sonucu yapılan çalışmaların ardından polis 18 Nisan pazartesi günü 31 adrese, Özel Hareket ve Çevik kuvvetle birlikte baskın düzenledi. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 11 tabanca, 120 fişek, 6 şarjör, toplam 248 bin Türk lirası değerinde ABD doları ve Euro kesici aletler, ses kayıt cihazı, kalem kamera, telsiz ve dürbün ele geçirildi.

Çete elebaşı Cengiz Yüksel (47) ile birlikte İbrahim Yüksel (33), Sabri Akay (44) Ferhat Akay (35), Akan Akay (32), Mehmet Akay (27), Levent Akay (29), Ahmet Akçay (47), Kenan Özekinci (34), İbrahim Kutluca (35), Tahsin Karadeniz (35), Fatih Engin (32), Rıdvan Parmaksız ( 23), Bayram Ekinci (20), Nezir Yıldırım (33), ( 28), Hüseyin Yüce (33), Adem Kutluca (37), Mustafa Erkok (23), Mutlu Avan (32), Ramazan Yılmaz (46), Bekir Antepli (57), Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı A.Ö. ile M.A.(35), V.A.(35), Z.B. gözaltına alındı. 4 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı A.Ö., polisin Çukurova ilçesinde yeri Milli Emlak'a ait 7 dönümlük arsanın 49 yıllığına kiraya verilmesiyle ilgili bilgisine başvurduğunu söyledi.

ÇETENİN FAALİYETLERİ

Çete üyelerinin "Sosyete pazarı" olarak bilinen ve çoğunluğu ev hanımı veya emekli kişilerin açtıkları tezgahlar karşılığı haraç aldıkları, para vermeyenleri de darp ederek tehdit ettikleri ileri sürülüyor. Çetenin, Çukurova ilçesinde 49 yıllığına kiraya verilen 7 dönümlük arsanın ihalesi sırasında bir işadamını tehdit edip katılmasını engellediği belirtiliyor.

Galeria İş Merkezi'nde yönetime ait bir işyerini zorla ele geçiren çete üyelerinin merkez otogarında bir esnafa ait araca da el koyarak 5 bin lira haraç istedikleri savunuluyor. Çetenin çek ve senedini alamayan bazı kişilerle hareket ederek borcunu ödemeyenleri darp ettikleri veya silahla tehdit ettikleri savunuluyor. Polis yaptığı araştırmada, çetenin haftalık 40-45 bin lira tutarında haraç topladıklarını belirledi.

Çete elebaşı Cengiz Yüksel'in evinde ele geçirilen malzemeler arasında ses kayıt cihazları ile kalem kamerada bulunuyor. Polis, kayıtların şantaj amacıyla kullanılıp kullanılmadığını da inceliyor. Ayrıca bazı belediyelerdeki görevlilerin de çete ile bağlantıları araştırılıyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı