Zeus ve Afrodit'i polis kurtardı!

Denizli'den İstanbul'a gönderilen Roma dönemine ait bronzdan yapılmış Zeus ve aşk tanrıçası Afrodit'in heykeli, müşterisi tarafından beğenilmeyerek geri gönderilince polis tarafından ele geçirildi.

Zeus ve Afrodit'i polis kurtardı!
Zeus ve Afrodit'i polis kurtardı!
GİRİŞ 31.05.2011 15:36 GÜNCELLEME 31.05.2011 15:36

Alınan bilgiye göre, Denizli'nin Honaz ilçesinde R.M. ve H.A. isimli iki çoban tarafından izinsiz kazıda bulunan Roma dönemine ait bronzdan yapılmış Zeus ve aşk tanrıçası Afrodit heykelleriyle heykelden kopma el, A.A. ve S.D'ye satıldı. A.A. ve S.D. de aldığı heykelleri N.Y. ve S.Y. isimli şahıslara sattı.

N.Y. ve S.Y. heykelleri İstanbul'da bir kişiye satmak için harekete geçti. Paketlenerek kargo yoluyla İstanbul'a gönderilen heykeller, müşterisi tarafından beğenilmeyince kargo yoluyla geriye gönderildi.

Geriye gönderilen heykelleri kargodan almaya gelen N.Y. ve S.Y, polis tarafından gözaltına alındı.

Yapılan sorgulamaların ardından daha önce üniversitede öğretim görevliliği yaptığı ve çeşitli suçlara karıştığı için görevinden uzaklaştırılan Ş.M.K. isimli şahsın da olayla ilişkisinin olduğu tespit edildi.

Ş.M.K'nın evinde yapılan aramalarda, tarihi değer taşıdığı bildirilen 3 tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 135 tabanca fişeği ele geçirildi.

Gerçekleştirilen operasyonla ilişkisi olduğu iddia edilen R.M, H.A, A.A, S.D, N.Y, S.Y, Ş.M.K gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Ele geçirilen heykeller ve tarihi değer taşıyan tabancaların Denizli Müze Müdürlüğüne teslim edileceği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler