Evde ananas nasıl yetiştirilir? Ananas köklendirme işlemi nasıl yapılır?

Ferah lezzetiyle yaz ayların da çok sevilerek tüketilen ananası evinizde yetiştirebilirsiniz. Ülkemizin özellikle sıcak beldelerinden biri olan Mersin'de çok yetiştirilen ananasın en kolay yetiştirme ve köklendirme tekniklerini sizlerle paylaşıyoruz. İşte kolay ve pratik bir yöntemle ananas yetişmenin yolu:

Ananas, sıcak ülkelerde yetişen bitki ve onun meyvesidir. Ana vatanı Güney Amerika olan ananas, son yıllarda ülkemizde de çok fazla tüketilen besinler arasında yer alıyor. Biraz pahalı olsa da faydaları bakımından güçlü bir meyve olduğu için özellikle öksürük göğüs ağrısı ya da bağışıklık sorunu çekenlerin tükettiği ananası evde yetiştirmenin de mümkün olduğunu biliyor muydunuz?  Yetişme süresi uzun zaman alsa da ananas, olgunlaştığında lezzetli bir meyveye dönüşüyor.  Hazırladığımız yazı sayesinde evinizde ananas yetiştirmek sandığınız kadar da zor olmayacak. Sadece dikkat etmeniz gereken püf noktaları mutlaka tek tek uygulamalınız. Aksi taktirde uzun bir süreç olduğundan emekleriniz boşa gidebilir. Markete veya manava gittiğinizde aldığınız bir tane ananas sayesinde bir kaç tane daha ananas sahibi olabilirsiniz. Nasıl mı? İşte ananas köklendirme ve evde ananas yetiştirme yöntemleri:

- Öncelikle marketten bir adet ananas alın. Ananas tohumunun evde yetişmesi zor olacağı için hazır fide almak size zaman kazandır. 

- Aldığınız ananasın meyvesini yaprak kısmından bir bıçakla ayırın. 

- Diğer bir yöntem ise kestiğiniz kısmı bir bardak suda bekletin. Filizlenmesini bekleyin. 

- Yaprakların kök kısmını toprağa gömecek bir fide oluşturmak için 2 parmak kalınlığına gelene kadar yaprakları koparın.

- Ananasınız artık fide ekimine hazır. Geniş bir saksıya toprağı döküp ananası yerleştirin. Gömdüğünüz ananasa biraz can suyu damlatıp, sıcak güneş gören bir mekanda gün aşırı sulayın. 24-36 ay arası ananas meyvesini verecektir.

BİR YORUM YAPIN 0