BB ve CC krem arasındaki fark nedir?

Adlarını sık sık duyduğumuz bb ve cc kremlerin tam olarak neden kullanıldığını ve aralarındaki farkı biliyor musunuz? İşte bu sorunun cevabı

Bb ve cc kremler ne işe yarar? Cildi nemlendirmek için mi kullanılmalı yoksa fondöten özelliği mi için mi? Peki aralarındaki fark ne?

Hafif bir formüle sahip olan bb ve cc kremlerin kullanım amaçlarını sizler için derledik. Blemish Balm yani bb krem ilk olarak cildi korumak için formüle edilmiş. Zaman geçtikçe bb kremlere, güneş ışınlarına karşı koruma ve cildi beyazlatma özellikleri de eklenmiş.

Fondöten kadar yoğun olmasa da hafif bir kapatıcılık özelliği taşır. Çoğu kadın cildi makyajı için astar yerine kullanır.

Açılımı Color Corrector olan cc kremler ise ciltteki ton farkını dengelemeyi hedefler. Ciltte var olan sivilce kızarıklıklarını ya da solgun ten rengini eşitlemeyi sağlar. 

Bu iki krem arasındaki farklılık ise temel olarak kapatıcılık özelliğine dayanır. Cc kremler ciltteki ton farklılıklarını hedeflerken bb krem hafif bir fondöten etkisi yaratır. Bu yüzden eğer kapatıcılık istiyorsanız bb krem kullanmanız daha doğru olacaktır.

BİR YORUM YAPIN 0