Karbonat nerelerde kullanılmaz?

Temizlikte çok sık kullanılan karbonatın bazı durumlarda kullanımı zarar verebiliyor. İşte karbonatın asla kullanılmaması gereken yerler...

Karbonat gerek mutfakta gerekse temizlik te ve yemeklerde kullanılır. Her ne kadar geniş bir kullanım alanı olsa da bazı durumlarda karbonat kullanılmasa zararlı olabilir.

İşte karbonatın kullanılmaması gereken yerler…

- Doğal temizlik yöntemlerini kullananlar için en önemli madde olan karbonat bazı eşyaların temizlenmesinden zararlı sonuçlar verebilir. Bunlardan biri de alüminyum tencerelerdir. Bu tencerelerde karbonat uzun süre yüzeyde tutulursa alüminyumun içinde bulunan bazı maddelerle tepkimeye girerek oksitlenmeye neden olurlar. Bu da tencere yüzeyinin aşınmasına neden olur.

- Gümüşlerinizi parlatmak içi asla karbonat kullanmayın. Çünkü karbonat gümüşleri parlatmak çok karamasını neden olur.

- Altın kaplama servis kaşık ve çatallarını temizlerken de karbonat kullanılmamalıdır. Çünkü karbonat zımpara etkisi yapar ve üstlerinin çizilerek aşınmasına neden olurlar.

- Karbonatın aşınmasına neden olduğu bir başla yerse mermer yüzeylerdir. Mermer yüzeylere fazla karbonat uygulamak mermerin aşınmasına neden olabilir. 

BİR YORUM YAPIN 0