Çay ağacı yağı nedir? Nerelerde kullanılır?

Evinizde bulunan görülmeyen mikroplardan kurtulmak mı istiyorsunuz? İşte sizlere doğal yollarla ev hijyenini sağlamanın yolu…

Çok eski çağlardan beri Avustralya yerlileri tarafından kullanılan çay ağacı yağı, Melaleuca Alternifolia bitkisinin yapraklarından elde edilir. Çok güçlü bir antibakteriyel olan çay ağacı yağı, doğal yapısı nedeni ile ev hijyenin sağlanması için gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

İşte çay ağacı yağının kullanım alanları

- Eğer çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra oluşan kokudan Eviçamaşır deterjanınızın içine 10 damla çay ağacı yağı dökün. Bu şekilde çamaşırlarınız tazelenecek ve güzel kokacaktır.

- Duvarınızı düzenli olarak çay ağacı ve su karışımı ile silerseniz duvarınızda oluşacak küf ve mantarları engellemiş olursunuz.

- Evin istenmeyen misafiri olan böceklerden kurtulmak için böcek yuvalarının olduğu yerlere çay ağacı yağı dökün. Yağın kokusu böcekleri yok edecektir.

- Evinizde çocuk ya da evcil hayvan varsa sert kimyasallar içeren temizleyiciler kullanmamalısınız. Bunun yerine dezenfekte etmek istediğiniz yerleri çay ağacı yağı ile ovalayabilirsiniz.

- Zamanla halıların içinde üreyen bakteriler insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu bakterilerden kurtulmanın yolu ise çok kolay. 20 damla çay ağacı yağı ile bir fincan kabartma tozunu karıştırın. Bu karışım ile halılarınızı silin. Halılarda bulunan bakteriler yok olacaktır. 

Katlamalı perde nasıl yıkanır?

İLİŞKİLİ HABER

Katlamalı perde nasıl yıkanır?
Doktorlar Bülent Ersoy'a sahne yasağı koydu

İLİŞKİLİ HABER

Doktorlar Bülent Ersoy'a sahne yasağı koydu
Demet Akalın İtalya'dan 8 bavulla döndü

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın İtalya'dan 8 bavulla döndü

BİR YORUM YAPIN 0