Avokado nasıl olgunlaştırılır?

Son zamanlarda oldukça popüler olan avokado artık Türkiye’de de yetiştiriliyor ayrıca market ve pazarlarda da kolaylık ile temin edilebiliyor. Peki, çoğumuzun başta deneyip acı ve yenilemez bulduğu bu meyve nasıl yenilecek hale geliyor? İşte sizlere avokadoyu olgunlaştırmanın yöntemleri...

Anavatanı Meksika olan bu egzotik meyve, kabuğu yeşil ve iri çekirdekli bir meyvedir. Tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir. Toplanır toplanmaz yenildiği takdirde acı ve sert olacaktır. Tam tadını anlamak için iyice olgunlaşmasını beklemek gerekir.

Marketten aldığınızda hemen tüketecekseniz, yumuşak ve renginin yeşilden daha koyu yeşile dönmüş olanlarını tercih edebilirsiniz. Olgunlaşmış ise tepe kısmına bastırdığınızda kolaylıkla ezildiğini fark edeceksiniz. Eğer hemen tüketmeyecekseniz, sert olanı tercih edebilirsiniz.

Avokado Nasıl Olgunlaştırılır?

Olgunlaşmayan meyveyi kendi halinde oda sıcaklığında 2-3 gün beklettiğiniz takdirde olgunlaşacaktır. Eğer o kadar beklemek istemezseniz size vereceğimiz tavsiyelerle bu süreyi kısaltabilirsiniz.

- Kanadalı bir girişimci tarafından bulunan Avokado Çorabı” meyvenin olgunlaşmasına yardımcı oluyor. Bu çorabın içine meyveyi koyup 24 saat beklettiğiniz zaman meyve olgunlaşmaya başlıyor. Evet hepimizin evinde böyle özel çorap yok ama muhtemelen yünlü bir temiz çorapta aynı işi görecektir.

- Bir başka pratik yol ise şu şekilde: Bir elma ile birlikte kese kağıdına ya da gazete kağıdına sarıp oda sıcaklığında bekletin. Bir gün sonra olgunlaşıp yumuşadığını fark edeceksiniz. Elma yok ise aynı işi bir muz da görecektir.

- Daha hızlı bir çözüm isterseniz, avokadoyu alüminyum folyo ile sarıp önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar beklettiğiniz zaman da yumuşayıp olgunlaşacaktır.

 

Taze fasulyenin iyisi nasıl seçilir?

İLİŞKİLİ HABER

Taze fasulyenin iyisi nasıl seçilir?

BİR YORUM YAPIN 0