Cep telefonu temizliği nasıl yapılır?

Cep telefonunu temizlerken nelere dikkat etmelisiniz? Telefondaki parmak lekeleri nasıl geçer? İşte cep telefonunuzu temizlerken dikkate etmeniz gereken hususlar...

Gündelik yaşantı içerisinde bir gün olsun yanınızdan ayırmadığınız ve uzun süreli elinizde tuttuğunuz telefonlar, bir süre sonra kolaylıkla kirlenebiliyor. Hem estetik açıdan hoş durmaması nedeniyle hem de olumsuz hijyen şartlarından dolayı temizlenmesi gerekiyor. Peki, telefonlar nasıl temizlenir?

1- CEP TELEFONUNUZ KAPALIYKEN BATARYAYI ÇIKARIN

Telefonunuz açık iken temizlik işine kalkışırsanız, içerisine su kaçırıp işleyişine zarar verebilirsiniz. Bu nedenle ilk önce telefonunuzu kapatın, arka kapağı çıkartın ve bataryayı telefondan ayırın.

2- ALKOLLÜ SIVI KULLANMAYIN

Temizlik esnasında; sert maddeler, kolonya, ıslak mendil gibi ürünleri kullanmayın. Temiz bir bezi ıslatmak için cihazlara özel üretilen solüsyonları kullanabilirsiniz. Batarya ve arka kapak bölümünü çok yumuşak bir fırça ile ya da kulak çubuğu ile temizleyebilirsiniz. Kamera kısmını ise fırça ile değil de yumuşak ve kuru olan bir bez ile silmeyi deneyin. Kirlerin gittiğinden emin olduktan sonra bataryayı ve kapağı tekrar yerine takın.

3- TELEFONUNUZUN DIŞINI TEMİZLEYİN

Ekran bölümünü çok ıslak olmayan bir bez ile nazikçe silin. Telefonun herhangi bir bölümünde nem kalmamasına dikkat edin.

4- AYDA BİR TELEFONUNUZU TEMİZLEYİN

Telefon aralarının tozlanmaması ve aralarına pislik girmemesi için, ayda 1 defa da olsa telefonunuzu temizleyin. Aksi halde telefonunuzun bazı bölümleri çalışmayabilir. 

Banyo temizliğinin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Banyo temizliğinin püf noktaları
Torbalı elektirik süpürgesi mi yoksa torbasız mı

İLİŞKİLİ HABER

Torbalı elektirik süpürgesi mi yoksa torbasız mı
Çamaşır makinesi nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Çamaşır makinesi nasıl kullanılır?

BİR YORUM YAPIN 0