Bitkilerin sulaması nasıl yapılmalı?

Toprağım kimyasal dengesini düzenleyen maden suyunun toprak üzerindeki etkisini biliyor muydunuz? İşte maden suyunun toprağa faydası ve bitkileri adım adım sulama teknikleri...

Magnezyum, kalsiyum ve potasyum bakımından zengin olan maden suyunun, insan sağlığı açısından yararlı olmasının yanı sıra bitkiler için de ayrı bir önemi vardır. Peki, bitkiler maden suyu ile nasıl sulanmalıdır?

MADEN SUYU İLE BİTKİ SULAMANIN AŞAMALARI

1- Sağlıklı bir bitki yetiştirmek için ilk önce toprağın yıkanması gerekir. Yetiştireceğiniz saksının içine temiz içe suyu dökün. Ancak, bunu yaparken suyun birikmemesine dikkat edin, mutlaka akıp gitmelidir.

2- Toprak biraz ıslaklığını aldıktan sonra bitki besinli sulama işlemini gerçekleştirin. Saksıdaki toprağın üstünü en kenardan başlayarak yavaş yavaş daire çizer gibi dökerek sulayın. Saksının tabanından bir iki damla su çıkıncaya kadar bu işlemi gerçekleştirin.

3- Toprak tekrar kuruduktan sonra maden suyunu gezdirin. Kökler ıslandıktan sonra kurumasını bekleyip ilk maddedeki işlemleri uygulayın. 3 ay boyunca bu işlemi uygulamayı unutmayın.

SAKSILAR NE SIKLIKLA DEĞİŞTİRİLMELİ?

Çiçek bakımıyla ilgili bilinçsizce yapılan en büyük hata, çiçeği uzun süre boyunca aynı saksıda tutmaktır. Eğer çiçeğin saplarını hafifçe çektiğinizde çiçek yerinden kıpırdıyorsa ya da toprağın kokusu etrafa kötü bir şekilde yayılıyorsa vakit kaybetmeden saksıyı değiştirmelisiniz.

BİR YORUM YAPIN 0