Vazo çiçeklerinin solmaması için ne yapılmalı?

Vazodaki çiçeklerin uzun ömürlü olması için ne yapılmalı? Çiçeklerin bakımında nelere dikkat edilmeli? İşte çiçek bakımıyla ilgili bilinmesi gerekenler...

Özel günlerde sevdikleriniz tarafından armağan edilen buketleri vazoda saklayarak ömrünü uzatmanız mümkün. Özellikle de gül gibi vazosu olmayan çiçeklerin saplarını yarım cm kısaltarak kesin. Vazoya önce yeşillikleri koyun, sonrada gülleri belli aralıklarla vazoya güzelce yerleştirin. Diğer çiçeklere de aynı işlem uygulanmalıdır.

VAZODAKİ ÇİÇEK BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- Vazoya koyacağınız çiçeğin büyüklüğüne göre bir vazo tercih etmelisiniz. Bir iki dal çiçek için ince vazoları tercih etmek, ham zarif hem de daha doğru bir vazo seçimi olacaktır.

- Vazoya konulan her çiçeğin su ile temas etmesinden emin olmalısınız. Koyacağınız çiçeğin sapları kesinlikle vazonun boyundan uzun olmalıdır.

- Kullanılacak olan suyun ne aşırı sıcak ne de aşırı soğuk olmamasına dikkat etmelisiniz.

- Çiçeğinizin saplarının boylarını 2 günde bir kesin ve diplerde ortaya çıkacak olan küf ve yosunları bitki fırçasıyla arındırın.

- Direkt olarak güneş ışığı alan yerlerde muhafaza etmekten kaçınmalısınız.

- Aralarında solan çiçek varsa, vazodan muhakkak çıkarmalısınız. Çünkü solmuş çiçeklerin vazoda tutulması diğer çiçeklerinde canlılığını yitirmesine sebep olacaktır.

- Çiçeklerin bulunduğu yere bir tatlı kaşığı şeker koyarsanız, çiçeklerin daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Kadınlara özel teknoloji ürünleri

İLİŞKİLİ HABER

Kadınlara özel teknoloji ürünleri
Banyo spreyi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Banyo spreyi nasıl yapılır?
Aspiratör mü davlumbaz mı?

İLİŞKİLİ HABER

Aspiratör mü davlumbaz mı?

BİR YORUM YAPIN 0