Arap sabunu nasıl ve nelerde kullanılır?

Arap sabunu, çok fazla kimyasal içermemesinden dolayı tercih edilen ve temizlikte güvenle kullanılan bir sabun çeşididir. Peki, Arap sabunu ne işe yarar? İşte cevabı...

Yıllardan beri doğal yapısından dolayı kullanımı devam eden Arap sabununun nerelerde işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını sizler için araştırdık...

ARAP SABUNU VE TEMİZLİK

Halı temizliği:

Halıları elektrik süpürgesi ile süpürdükten sonra bir kovaya ılık su ve bir miktar Arap sabunu ilave edin. Yumuşak bir sabunu kovadaki su ile ıslatıp halıyı bu bezle silin. Sonrasında halıyı bol su ile durulayın. Aynı işlemi koltuklarınızın temizliği için de kullanabilirsiniz.

Çelik ve Metal Yüzeylerin Temizliği:

Duş başlıkları, musluklar ve kapı kolları zamanla kireçlenebiliyor. Bu gibi yerlerin temizliği için de Arap sabunu kullanabilirsiniz. Bir kovada Arap sabununu ve suyu karıştırıp bu karışımla metal yüzeyleri silin. Lekeli bölgeler için Arap sabunu direkt lekenin olduğu yere uygulanmalıdır.

Çamaşır Temizliği:

Çamaşır makinesinin deterjan bölümüne deterjana ilaveten bir miktar Arap sabunu koyabilirsiniz. Özellikle beyaz çamaşırların temizliğinde Arap sabunu oldukça etkilidir. Perdelerinizdeki lekeleri de Arap sabunu ile çıkarabilirsiniz.

ARAP SABUNU İLE SAÇ YIKANIR MI?

Tamamen doğal ve işlenmemiş olduğundan emin olduğunuz Arap sabunu ile saçlarınızı rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Doğal Arap sabununu aktarlarda ve doğal ürünler satılan dükkanlarda bulabilirsiniz. Arap sabunu ilk kullanıldığı zamanlarda saçlarınızı sertleştirebilir. Saç sabuna alıştıktan sonra ise durum değişecektir.

Saç tipine göre fırça seçimi

İLİŞKİLİ HABER

Saç tipine göre fırça seçimi
Beyaz plastik eşyalar nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Beyaz plastik eşyalar nasıl temizlenir?
Pasta süsü yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Pasta süsü yapımı

BİR YORUM YAPIN 1

harika 5 yıl önce

çok iyi bilgiler

Toplam 3 beğeni