Bakımı kolay olan 8 bitki

Evlerde veya çalıştığınız yerlerde rahatlıkla bakabileceğiniz bakımı kolay olan bitkileri sizler için araştırdık. İşte o bitkiler...

Evlerde ve ofislerde bulunan bitkiler adeta bulundukları yerin  havasını değiştirerek cennete çeviriyor. Bakımı kolay ve zahmetsiz olan bu bitkileri sulamayı unutsanız bile  problem yaşamayacağınız 8 bitki:

KAUÇUK AĞACI

Kauçuk ağacı susuzluğu çok dayanıklı bir yapısı var. Kış boyunca sulamadığınız takdirde ölmez. Yaz aylarında ise ayda bir defa sulamak yetiyor. Bitkinin suya ihtiyacını yaprakların rengine bakarak anlayabilirsiniz. 

NOLİNA

Bu çiçeğin özelliği aldığı suyu soğan kısmında hapsediyor. Bu yüzden bu bitkide çok su isteyen bitkilerin ilk sıralarında yer alıyor. Eğer ne zaman suladığınız unutursanız yapraklarına bakarak susuz kalıp kalmadığını anlayabilirsiniz. Yaprakları kahverengiye dönüyorsa çiçeği su vermeniz gerekmektedir.

KURDELE ÇİÇEĞİ

Kurdele bitkisi olarak da adlandırılan bu çiçek suyu gövdesinde biriktirdiği için çok uzun süre boyunca susuz kalabilir. Gövdesinde biriktirdiği su neme dönüşebiliyor.Neme dönüştüğü için hiç aylarca sulanmadan yaşayabilir. Bu bitkinin suya ihtiyacı olup olmadığını yapraklarının kararmasından anlayabilirsiniz.

ZEZE (ZAMİOCULCAS) BİTKİSİ

Zeze olarak adlandırılan bu bitkinin özelliği narin ve hassas olmasıdır. Aynı zamanda bu bitkide diğer bitkiler gibi suyu gövdesinde  biriktiriyor ve çok sulanmayı hiç sevmediği biliniyor.

SALON YAPRAĞI BİTKİSİ

Salon yaprağı çok dayanıklı bir bitki olma özelliğini taşıyor. Güneş olmadan az ışıkla aylarca yaşayabilir. Sulamak istediğiniz zaman mutlaka toprağının kuru olmasına dikkat edin. Islak olmaması bitkinin verimliliği açısından daha önemlidir.

PAŞA KILICI

Paşa kılıcı, mutlaka her mahallede en az bir kaç evde mutlaka yetiştirilen bitkilerin başında yer alıyor. Hemen her evde bulunmasının sebebi bakımının çok kolay olması ve çok az suya ihtiyaç duymasıdır. Çok sulandığı takdirde gövdesinde çürüme yaşanabilir. Bu yüzden kış aylarında özellikle çok az sulamaya dikkat edin.

SUKULENT

Küçük bitkiler evde ve ofislerde en çok yetiştirilen bitkilerdendir. Kaktüsgiiler ailesinden olan sukulent bitkileri çöl bitkileri olarak da bilinir. Çöl bitkisi olduğundan dolayı aylarca susuz kalabilir. 

PARLAK ARALYA

Parlak aralya, adının değişik olmasıyla dikkat çeken bir bitki olma özelliğini taşıyor. Sadece büyüme sırasında suya ihtiyaç duyan bu bitki, yaz aylarında yapraklarına su püskürtseniz bile yetiyor. Kış aylarında da 2 ayda bir su vermeniz yeterli olacaktır

Son olarak; her bitkinin farklı özellikleri olduğundan öncelikli olarak bakacağınız bitkiyi tanımanız gerekiyor. Bitkinin büyüklüğü, yapraklarının nasıl olduğu, mevsimsel değişkenlerle birlikte ne kadar etkilendiğini gözlemleyebilirsiniz.

Salatalığın ilginç kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Salatalığın ilginç kullanım alanları
Yüz kontürü nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yüz kontürü nasıl yapılır?
2018'in bot modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2018'in bot modelleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0