Süt ürünlerini saklamak için pratik yöntemler

Süt ve süt ürünleri kemikler için oldukça önemli etken taşıyor. Doğru kullanımı ile sağlınıza faydalı olan bu gıdaları hayatınızın her anında tüketmeniz için nasıl saklamanız gerektiğini "Yasemin.com" olarak sizlere aktarıyoruz.

Süt ürünlerinin tazeliğini uzun süre koruması, bozulmaması nedeniyle temizliğini ve saklama koşullarını "Yasemin.com" olarak sizlerle paylaştık.

Süt ürünlerini saklamak için pratik yöntemler:

- Süt ürünlerinin koku çekmemesi için mutlaka ağzını kapatarak muhafaza ediniz. Farklı üründen sütleri karıştırmayınız ve aynı kabın içinde saklamayınız. Ürünlerin son kullanma tarihlerine mutlaka dikkat ediniz.

Tuzlu su içinde satılan beyaz peynirleri, buzdolabında aynı su içinde kapalı olarak bekletiniz. Suyu süzülen ve ağzı açık olan peynir çabuk bozulabilir. Hava almayacak bir kabın içinde veya streçe sarıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

- Kaşar peyniri, hava ile temas ettiğinde çabucak küflenen ve bozulan bir üründür. Paket açıldıktan sonra yiyeceğiniz kadar parça peynir alıp kalanını streçe sarınız. Doğal olan küf ile bozulduğu için küflenen kaşarı ayırt etmek için kaşarın etiket ibaresine mutlaka bakınız. Etikette küflü kaşar ibaresi gördüğünüz zaman küflü kaşar satın alabilirsiniz.

Krem peynirinin üzerindeki paket yenileceği zaman açılmalıdır. Yenmeyen peynirleri aynı şekilde paket yaparak veya ağzı kapalı bir kabın içerisine koyarak buzdolabında saklayınız.

Örgü peynirini, açtıktan sonra saklamak için streçe sarınız. Hava almasını önleyiniz. Hava alan peynir hem ortamdaki kokuyu içine çeker hem de çabuk bozulmaya başlar.

- Yoğurt, uzun süre bekletilmemeli ve buzdolabında muhafaza edilmelidir. Kimyasal içerikli suyun ana maddesinde su olduğundan su akıntılarına dikkat ediniz.

- Tereyağ, koku çekme özelliğine sahip bir üründür. Hava almayan bir kabın içerisine veya streçe sararak saklayabilirsiniz.

Püf noktası: Buzdolabı kapağının çok sık açılmaması ve uzun süre dolabın açık tutulmaması süt ürünlerinin uzun ömürlü olmasında önemli bir etken olacaktır. Ürünleri, 4 ile 6 derece arasında saklayınız.

Kaliteli sucuk nasıl seçilir?

İLİŞKİLİ HABER

Kaliteli sucuk nasıl seçilir?
Doğalgaz kaçağı nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Doğalgaz kaçağı nasıl anlaşılır?
Zeytin nasıl hazırlanır?

İLİŞKİLİ HABER

Zeytin nasıl hazırlanır?
Kıyafetlerden çamur lekeleri nasıl çıkar?

İLİŞKİLİ HABER

Kıyafetlerden çamur lekeleri nasıl çıkar?

BİR YORUM YAPIN 1

PAŞAOĞLU MEMO 5 yıl önce

streç dediğinizzehirrrrrrr