Polar cinsi kıyafetlerin yumuşaklığı nasıl korunur? Kumaş cinsine göre yıkama dereceleri

Kumaşlar kendi aralarında cinslerine göre farklılık gösterir. Her birinin birbirinden farklı özelliği olduğu gibi kalite olarak da farklılık gösterir. Kullanım şartlarına uygun kullanıldığı taktirde doğru bir kullanım gerçekleşir. Her daim yumuşak kalmasını istediğiniz polar, pamuksu kumaşların yumuşak kalması için nasıl bir yıkama yapılmalıdır? İşte, kumaş cinsine göre yıkama önerileri...

Çamaşırlar hayatımızda önemli bir yer tutar. Her daim çamaşır yıkama gereksinimi duyabiliriz. Ancak çamaşırlarınızı doğru şekilde ve doğru ayarda yıkamakta yanlış uygulama yaparsanız çamaşırların uzun ömürlü olmasına engel olabilirsiniz. Kalite ve yapısına göre kullanım şartları olduğu gibi yıkama şartları da vardır. Polar cinsinden kumaşlar ilk giyildiğinde pamuk gibi, varlığı belli belirsiz bir kullanımı vardır. Ancak bir çok kez yıkama sürecinden geçtikten sonra, zaman içerisinde pamuksu yapının sertleştiği görülmektedir. Peki, cinsine ve yapısına göre kumaşlar nasıl yıkanmalı? Yumuşak yapılı polar cinsi kumaşların yumuşak kalması için yıkama koşulları nasıl olmalı? Polar cinsi battaniyelerin sertleşme yapmaması için nasıl bir yıkama yapılmalıdır? Battaniye temizliği için tıklayın...Yumuşak yapılı kumaşların sertleşmesi nasıl önlenir? Merak ettiğiniz yanıtlarımız için haberin içeriğine bir göz atınız...

Yumuşak yapılı kumaşların sertleşmesi nasıl önlenir?

Yumuşak yapılı kumaşların sertleşmesi nasıl önlenir?

PAMUK POLAR CİNSİ KUMAŞLAR NASIL YIKANIR? 

Polar, pamuksu kumaşları hem cinsleriyle yıkamaya özen gösteriniz. Kot gibi sert yapılı kıyafetlerle yıkarsanız yüzeyin sertleşmesine neden olursunuz. Polar cinsi kumaşları birlikte yıkarken ılık su programında ve hassas ayarda yıkamaya özen gösteriniz. Sıvı çamaşır deterjanı koyduğunuz bölümü bir miktar saç kremi ilave edebilirsiniz.

KUMAŞ CİNSLERİNE GÖRE YIKAMA DERECELERİ NASIL OLMALIDIR?

- Beyaz pamuklular 80- 90 derecede yıkanırken renkliler ise en fazla 60 derecede yıkanmalıdır.

Keten kumaşları ön yıkama suyu sıcaklığında yıkanmalıdır ve 25 -30 derece, ana yıkama sıcaklığı 50 -60 derece olarak ayarlanmalıdır.

- Yünlü kumaşların yıkama suyu sıcaklığı 30 -40 dereceyi geçirmeye özen gösteriniz.

- İpekli kumaşları mümkün mertebe kuru temizlemeye veriniz. Çamaşır makinesinde yıkanacağı taktirde ise en düşük 30 -40 derece sıcaklıkta yıkayınız. (çekmeye karşın)

- Sentetik olan kumaşlar ise  ön yıkama olacağı zaman 50 – 60 derecede daha sonra da 90 derecede yıkanmalıdır.

- Pamuklu polyester kumaşlar ise ön yıkamasını 25 -30 derece ayarlarken ana yıkamasını  50 60 derece olarak seçiniz.

Elma dilimi patates nasıl kesilir? Elma dilim patatesin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Elma dilimi patates nasıl kesilir? Elma dilim patatesin püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 0