Seccade temizliği nasıl yapılır? Seccade nasıl yıkanır Seccade temizliğinde bazı püf noktaları

Birbirinden hoş kokulu ve tertemiz seccadeler için temizliğine önem vermeniz gerekmektedir. İslamın şartlarından biri olan temizliği adet edinip, bunu özel zamanlarda da yapmaya özen gösterebilirsiniz. Seccade temizliğinin püf noktaları nelerdir? İşte, seccade temizleme tüyoları...

Günlük hayatta kadife, süet, sentetik, keten kumaşı gibi bir çok yapıda birbirinden şahane seccadeler bulunmaktadır. İslamın şartlarından biri olan temizlik, ibadetimizin temel parçası olan seccadenin temiz tutulmasını da mühim kılıyor. Öyle ki, namazın temiz mekanlarda ve temiz kıyafetlerle eda edilmesi uygun görüldüğünden seccadenin temiz olması ve güzel kokması zorunlu bir durum olmaktadır. Peki, düzenli olarak seccade bakımı nasıl yapılır? Tam da mübarek Ramazan ayında seccade temizliği nasıl yapılır? Haberimizin içeriğine göz atabilirsiniz.

Battaniyedeki lekeler nasıl çıkar? Battaniye lekeleri nasıl temizlenir?İLİŞKİLİ HABERBattaniyedeki lekeler nasıl çıkar? Battaniye lekeleri nasıl temizlenir?

seccade nasıl yıkanır

seccade nasıl yıkanır

SECCADE NASIL TEMİZLENİR?

- Kadifemsi, süet bir seccade yapınız varsa bir leğenin içerisine soğuk su koyun. Güzel kokulu bir bebe şampuanı sıkın. 

Daha sonra seccadenin tersini çevirerek leğenin içerisine yatırınız ve 7 dakika kadar bekletin.

Seccadeyi sudan çıkarmadan biraz çitileme işlemi uygulayın. 

Tamamen içine suyunu çekmiş bu seccadeyi eliniz ile hafifçe sıkıp kurumaya bırakın.

Dilerseniz ıslak seccadeyi çamaşır makinesine atıp sadece sıkma işlemini başlatın. Kuruduktan sonra seccadenin üzerine amber kokusu sürebilirsiniz. Amberin hoş kokusu haftalarca seccadenin üzerinde kalacaktır.

Seccade nasıl temizlenir?

Seccade nasıl temizlenir?

Pas lekesi nasıl çıkar? Fayansa ve kıyafete bulaşan pas lekesini temizleyen yöntemlerİLİŞKİLİ HABERPas lekesi nasıl çıkar? Fayansa ve kıyafete bulaşan pas lekesini temizleyen yöntemler

- Kumaşı narin ve ipek olan seccadeleri hafif ılık bir suyun içerisine batırın. İçerisine güzel kokulu duş jeli sıkın veya bitmek üzere olan bir sabunu suyun içerisinde boylu boyunca seccadenin üzerinde köpürene kadar gezdirin. 

Seccadeyi sudan çıkarmadan biraz çitileme işlemi uygulayın. Hem sabundan tasarruf etmiş hem de seccadenizi temizlemiş ve güzel kokmasını sağlamış olabilirsin.

Daha sonra hafifçe sıkın ve ip ve benzeri bir yerde sallandırarak kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra üzerine safran kokusu sürebilirsin.

Seccade temizliği

Seccade temizliği

- Keten yapılı seccadeler için sıcak bir suyun içerisine şampuan ve saç kremini aynı anda sıkın. Daha sonra keten seccadeyi suyun içerisine batırın. 7 dakika kadar bekletin. Seccadeyi sudan çıkarmadan biraz çitileme işlemi uygulayın. Daha sonra hafifçe sıkarak kuruması için sandalye üzerine veya çamaşırlık üzerine asın. Seccade kuruduktan sonra üzerine gül kokusu sürebilirsiniz.

etamin seccade temizliği

etamin seccade temizliği

Püf Noktası:  Ellerinizin çatlamaması için seccadelerin bakımı sırasında bulaşık eldiveni takın. Dilerseniz tüm işlemler için seccadeleri elinizle sıkmak yerine çamaşır makinesi içerisinde sıkma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

BİR YORUM YAPIN 2

Gul 1 yıl önce

Sevdigim insanla benmle ettigim butun dualarim kabul olur insallah

Gul 1 yıl önce

Sevdigim insanla insallah omur boyu mutlu Olacam amiiinnn