En pratik Cumartesi temizliği nasıl yapılır?

Kadınların en fazla temizlik yapmaktan keyif aldığı günlerden biri Cumartesi günüdür. Bu gün içerisinde en rahat ve pratik bir hafta sonu temizliği yapabilirsiniz. En ideal cumartesi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte, yanıtlar...

Cumartesi günleri gezmek, alışveriş yapmak, duş almak, sinemaya gitmek ve benzeri  aktivitileri yapmak için önemli bir gündür. Cumartesi günü bunların yanı sıra temizliği de vakit ayırdığımızda zamanın çok çabuk akıp gitmesi ile karşılaşabiliyoruz. Sizlere çok fazla zamanınızı almayacak bir cumartesi temizliği için formüller ürettik. Sizler için ürettiğimiz bu yöntemleri günlük hayatınızda rahatlıkla uygulayabilirsiniz. İşte, en pratik ve elverişli cumartesi temizliği tüyoları...

EN PRATİK CUMARTESİ TEMİZLİĞİ:

- Cumartesi güzel bir kahvaltının arkasından bulaşıkları yıkayınız. Daha sonra mutfak lavabosunu, mutfak tezgahını ve mutfak eşyalarını siliniz. Temiz kokması için bir tütsü yakınız. Tütsü kokuyu emecektir. Ve eşyaların üzerine güzel koku bırakacaktır.

- Ardından oturma odasına geçiniz gözle görünen eşyaların tozunu toz bezi veya toz alma püskülü ile temizleyiniz. Halıların üzerini elektrik süpürgesi veya sadece fırça ile süpürünüz. Fırçayı az miktarda su ile ıslatıp süpürürseniz toz ve kılları almanız oldukça kolay olacaktır.

- Yatak odası eşyalarının tozunu alınız.Yatak odasına geçiniz halınız büyük ise oturma odasındaki gibi fırça yardımıyla ve elektrik süpürgesi ile süpürünüz. Eğer küçük boy şagi halı tarzı gibiyse banyoya çırpmanız yeterli olacaktır.

- Salon eşyalarının gözle görünür yerlerindeki tozları alınız. Daha sonra halıları elektrik süpürgesi veya normal fırça ile süpürünüz. Salona fresh kokular sıkabilirsiniz. Havalandırmayı unutmayınız.

- Duşa girmeden önce duşakabinin içerisine çamaşır suyu dökünüz ve bekleyiniz. Daha sonra iyice yıkadıktan sonra duşunuzu alınız. Duştan sonra nemlenen camları veya bazı banyo eşyalarını kuru bir bezle siliniz. ( Nemli ortamda temizliğiniz daha kolay olacaktır)

Püf Noktası: Çay ağacı yağını dezenfekte aracı olarak kullanabilirsiniz. Mikropları öldürmenizde faydalı olacaktır.

Islak mendilin farklı kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Islak mendilin farklı kullanım alanları
Kapı girişi nasıl dekore edilir? Koridor süsleme önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Kapı girişi nasıl dekore edilir? Koridor süsleme önerileri

BİR YORUM YAPIN 0