Beni unutma çiçeği nasıl yetiştirilir?

Unutma beni çiçeği kökeninin Amerika ve Avrupa kıtalarından meydana geldiği bilinmektedir. Ot yapılı bitkiler olarak bilinen unutma beni çiçeği aynı zamanda bir süs bitkisi olarak da kullanılmaktadır. Unutma beni çiçeği nasıl yetiştirilir?

Unutma beni çiçeği diğer bir adıyla fare kulağı olarak da bilinir. Fare kulağı şeklini anımsattığından ötürü bu adı almıştır. 20 ve 30 cm kadar büyüyebilir ve belli bir süre sonra yaprakları yıldız şekline bürünür. İlginç bir hikayeye sahip olan unutma beni çiçeğinin tasavvufi hikayeye sahiptir. Efsaneye göre bu küçük çiçeklerin Allah'a yalvararak Unutma Beni Allah'ım diye dua ettikleri ve bu nedenle adını 'Unutma Beni Çiçeği' olarak aldığı söyleniyor. Unutma beni çiçeği nasıl yetiştirilir? En pratik unutma beni çiçeğine bakımı nasıl yapılır?

Beni unutma çiçeği bakımı

Beni unutma çiçeği bakımı

UNUTMA BENİ ÇİÇEĞİ NASIL YETİŞTİRİLİR?

- Unutma beni çiçeği yapısı gereği sert olması nedeniyle karasal iklimden hoşlanmaz. Bulunduğu ortam bol güneş almalıdır ve havadar olmalıdır. Bu çiçeklerin bulunduğu ortama direkt güneş vurmasına ve havadar bir yerde durmasına özen gösteriniz.

- Evde yetiştirmek istediğinizde balkon veya (kapalı) terasta bakımını yapabilirsiniz. Pencere önlerinden de hoşlanan bu çiçekleri pencere önlerinde muhafaza edebilirsiniz.

- Unutma beni çiçeği tohumunu verdikten sonra 2 yıl kadar yaşamaktadır. Uzun ömürlü olmasını sağlamak için bulunduğu ortamda hava akımının olmasına özen gösteriniz.

- Yerini beğendiğinden emin olunuz. Yaprakları mat ve soluk durduğu zaman yerini beğenmediğini gösterebilir.

- Tohumlanması için sağlıklı bir toprak seçilmelidir. Tohumlanması yapıldıktan sonra doğru sulama yapılmalı ve 8 ile 9 gün çimlenmesi beklenmelidir.

- Çimlenme gerçekleştikten düzenli sulamaya ve yeterli güneş almasına özen gösteriniz.

Unutma beni çiçeği kışın yapraklarını dökerse, ertesi sene kendiliğinden yeniden çıkacaktır. Çetin geçen kış günleri süresince çiçeği soğuktan korunmaya özen gösteriniz.

Perde takarken yapılan hatalar

İLİŞKİLİ HABER

Perde takarken yapılan hatalar

BİR YORUM YAPIN 0